2 tipy na ovocné fitness koláče

2 tipy na ovocné fitness koláče

Přinášíme vám nové fitness recepty plné ovoce a oříšků, které si jistě oblíbíte hlavně v tomto podzimním období. Díky složení z kvalitních surovin jsou chutné a šťavnaté, navíc i s minimem kalorií. Dopřejte si švestkový koláč s lískovými ořechy nebo hruškový cramble i vy!

Švestkový koláč s lískovými oříšky

Na těsto potřebujeme:

Na zdobení potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup přípravy

Pomleté oříšky spolu s cukrem, agáve sirupem a kokosovým olejem dáme do kuchyňského robota a mixujeme, dokud nezískáme tuhé těsto. Následně ho vyjmeme a rozdělíme na dvě poloviny.K jedné části přidáme 140 g mouky, pořádně promícháme a vylijeme do formy velikosti 20 x 30 cm, kterou předem obložíme pečícím papírem.

Do druhé poloviny přidáme skořici, vajíčka, kypřící prášek a všechno spolu promícháme. Směs následně vylijeme do formy jako druhou vrstvu koláče. Vrch koláče ozdobíme nakrájenými švestkami a posypeme lískovými oříšky. Pečeme na 180 °C asi 40 minut, aby měl koláček bronzovou barvu. Dobrou chuť!

Švestkový koláč s lískovými oříšky - 2 tipy na ovocné fitness koláče bez zbytečných kalorií

Hruškový crumble

Potřebujeme:

  • 4 středně velké hrušky
  • 75 g hladké špaldové mouky
  • 25 g ovesných vloček
  • 40 g kokosového oleje
  • 5 – 6 PL agáve sirupu
  • 1 PL třtinového cukru
  • šťáva z jednoho citrónu
  • 2 ČL skořice

Postup přípravy

Hrušky očistíme a nakrájíme na plátky. Ve větší misce je smícháme se skořicí, agáve sirupem a šťávou z citrónu. Pak je přendáme do zapékací misky vymazané kokosovým olejem ve spreji nebo vyložené pečícím papírem.

Drobenku si připravíme smícháním mouky s ovesnými vločkami, cukrem a kokosovým olejem. Připravenou směsí rovnoměrně posypeme hrušky. Pečeme na 180 °C, přibližně 30 – 40 minut. Podáváme teplé spolu s kopečkem vanilkové zmrzliny. Mňam!

Hruškový crumble - 2 tipy na ovocné fitness koláče bez zbytečných kalorií

Líbí se vám tyto sladké inspirace? Vyzkoušejte i 5 lahodných fitness receptů z proteinového mug Cake Mixu. Pokud se vám článek líbil,podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *