6 chyb, pro které nevidíte výsledky

6 chyb, pro které nevidíte výsledky

Věnujete se cvičení již delší dobu, ale výsledky se jaksi zapomněly dostavit? Bohužel nezapomněly. Výsledky vědí moc dobře proč se nedostavily, ale co vás potěší je to, že to umíme i my. Pokud se věci nedějí zcela tak, jak jste si umínili, může se velmi snadno stát, že se místo výsledků dostaví spíše frustrace a nechuť. Ale nevzdávejte to. S frustrací se nebojuje sice snadno, ale zkuste dát ještě jednu poslední šanci změně, díky níž se místo zmiňované frustrace dostaví skutečně výsledky. 

Jak na to? Je to častá otázka, na kterou je celkem jednoduchá odpověď. Prohlédněte si 6 chyb, pro které nevidíte výsledky.

6 chyb, pro které nevidíte výsledky

1. Lžete sami sobě

Za prvé, pokud chcete opravdu vidět výsledky, musíte být sami k sobě upřímní a odpovědět si na otázku, zda děláte skutečně vše, co byste měli. A měli byste tedy poctivě sportovat. ,,Poctivě“ je velmi podstatné slovo. Znamená to, že cvičíte v určitý čas a právě v den, kdy jste si to naplánovali.

Pokud jeden den trénujete, další den se vám nechce a trénink jednoduše přeskočíte, ale další den se donutíte trénovat zase a takto pokračujete. Po takovém nepravidelném trénování se ani nemůžete divit, že se výsledky nedostaví. Právě proto se ujistěte, že děláte skutečně vše proto, abyste se mohli těšit ze svého pokroku. Navštěvujte posilovnu pravidelně a dopřejte si trénink, po kterém se budete cítit lépe a zdravěji.

Nezapomeňte cvičiť pravidelně

2. Necvičíte kombinované cviky

Dalším důvodem selhávání může být izolovaný trénink. Pokud cvičíte 10 různých cviků pouze na biceps, ztrácíte čas. Zaměřte se na složité kombinované pohyby, které zapojují více svalových partií najednou. To jsou právě ty cviky, které přinesou nejlepší a nejrychlejší výsledky. Samozřejmě můžete přidat i pár izolovaných cviků na konci tréninku, ale ty by se neměly opět stát rutinou ve vašem tréninku.

Fitness trénink

3. Nedopřejete si potřebný odpočinek

Dalším problémem je, že nekladete důraz na odpočinek mezi cviky. Často se doba odpočinku zvrtne i na 2 až 3 minuty, což by mohlo být důvodem, proč nevidíte pokroky, po kterých jste tak toužili.

Pamatujte si, že kratší odpočinek mezi cviky pomáhá v těle vytvořit metabolické reakce a také zajistí udržování únavy z tréninku na vyšší úrovni. Možná to na první pohled zní zvláštně, ale naučí to vaše tělo trénovat i během únavy, takže při každém dalším tréninku budete více a více připraveni. Nezapomínejte však, že mezi sériemi cviků musíte mít menší pauzu, která by měla být vždy přibližně stejná.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

4. Podceňujete nebo přeceňujete své schopnosti

Další zásadní chybou, kterou dělají hlavně ženy, je, že nezdvihají dostatečně těžké váhy. Většina žen podceňuje svou silovou úroveň a kdyby zkusily trochu těžší váhy, mohly by už po kratší chvíli vidět mnohem lepší výsledky. Místo toho dovolí negativním předsudkům a strachu, že budou příliš objemné, aby je zastavily v dosahování cílů.

Pokud by to tak bylo, proč se tolika mužům nedaří nabrat objem? Na to, abyste nabraly objem, potřebujete jíst množství jídla, zvedat velké hmotnosti i po celá léta a mít abnormálně vysokou hladinu testosteronu. Ale pravdou je, že 99% žen si i kvůli malému množství testosteronu v těle nedokáže vybudovat svalovou hmotu tak snadno a rychle. Se správným tréninkem a stravováním však může být každá žena silnější a vypracovanější.

I ženy potřebují zvedat váhy

Muži mají zase opačný problém, přeceňují se. Snaží se už po krátkém čase zvedat příliš těžké hmotnosti, což nejčastěji vede ke zraněním. Tak jako někdy ženy potřebují výzvy, muži potřebují limity. Hlavně při těžkých váhách. To neznamená, že si muži nemají dávat výzvy. Musí si je dávat, ale měly by být skutečně dosažitelné. Nesnažte se předvádět zvedáním těžkých vah, které jsou mimo vaše schopnosti. Vězte, že ženy to i tak rychle prokouknou. 🙂

5. Nestravujete se správně

Nejčastější chybou, které se dopouští nejvíce lidí, je právě nesprávné dodržování jídelníčku. To, že vliv jídla na tělo představuje 70% úspěchu, vám asi není cizí. Jíst správné druhy potravin ve správný čas je tedy více než podstatné. Jídlo, které jíte je to, co vaše tělo pohání živinami, které nejenže napomáhají vytváření svalové hmoty, ale také napravují poškozené svaly z tréninku.

Jídlo se spojuje s kaloriemi, a pokud jich přijímáte hodně, nebudete hubnout. Nicméně, musíte jich přijímat tolik, kolik vaše tělo potřebuje. Proto si pamatujte, že pokud selžete při stravování, bohužel selžete i při dosahování vašich pokroků.   

Fitness strava

6. Spíte nepravidelně a málo

Pokud nespíte během noci alespoň sedm hodin, nedáte svému tělu dostatek času na regeneraci. Většina lidí se potýká právě s problémem nedostatku spánku, který je tak trochu spojen i s dnešní dobou a zaneprázdněným životním stylem. 

Zkuste si nastavit nový spánkový režim a dopřejte si alespoň osmihodinový spánek, díky kterému budete mít lepší kontrolu nad svým apetitem, chutí na jídlo, a tím vlastně i nad kaloriemi. Kromě toho budete během dne vylučovat méně kortizolu, který podporuje akumulaci břišního tuku, a zrychlí se vám metabolismus. Vězte, že se skutečně vyplatí chodit spát dříve.

Fitness spánkové návyky

Pokud si dáte závazek a budete se vyhýbat těmto chybám, máte o změnu postaráno a konečně se dočkáte i výsledků, po kterých jste tak toužili. Pokud to však neuděláte, a budete pokračovat dále s vaším dosavadním životním stylem, vězte, že skutečně nemusíte ztrácet čas v posilovně.

Věříme, že se nám podařilo vás motivovat a vy si začnete plnit své fitness sny a cíle. Setkali jste se i vy s chybami, které způsobují to, že nedosáhnete svých výsledků efektivně a rychle? Vaši odpověď nám napište do komentáře a v případě, že se vám článek líbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *