6 rychlých snacků, které si můžete dopřát před spaním

6 rychlých snacků, které si můžete dopřát před spaním

Ještě stále existují lidé, kteří věří, že všechno, co snědí před spánkem (nebo po 18:00), putuje rovnou do tukových zásob. To zní jako noční můra! Opravdovou noční můrou však je, že si lehnete do postele hladoví, vzbudíte se bez energie a jste překvapeni z toho, že se cítíte na nic – a to i přesto, že jste byli disciplinovaní a nic jste přece nesnědli!

Probuďte se! Váš metabolismus se nikdy zcela nevypne, dokonce ani v noci. Pokud budete před spaním konzumovat příliš mnoho kalorií nebo nezdravé jídlo, možná své kostře darujete nějaký ten tuk, ale ne každé noční jedení způsobuje přibírání.

Trik je v tom, že i před spaním musíte přemýšlet nad tím, co sníte. Pokud víte, že budete jíst pozdě večer, připravte si během dne více místa na kalorie navíc, abyste dodrželi váš cílený limit kalorií. Vybírejte si jídlo, které zásobuje svaly, udržuje nízkou úroveň hladu a   podporuje stálou hladinu glukózy v krvi, aby vás mozek během noci neprobudil.

Inspirujte se těmito 6 snacky, které poskytnou vašemu tělu kvalitní živiny na podporu vašich fitness cílů, ať už je to růst svalové hmoty nebo ztráta tuků.

1.Cottage cheese se 100% arašídovým máslem

Cottage cheese se 100% arašídovým máslem je podle mnohých fitness nadšence klasické noční jídlo. Cottage je ideální před spaním, protože obsahuje mnoho kaseinových bílkovin, které se pomalu uvolňují do těla, a tak zajišťuje během noci stálý přísun aminokyselin.

cottage cheese - co jíst před spaním?

Přidáním 100% přírodního arašídového másla prodloužíte čas trávení jídla, což posílí schopnost kontrolovat hlad. Abyste se vyhnuli těžkým kaloriím, dodržujte jednu polévkovou lžíci arašídového másla, nebo možná i méně.

2. Losos

Losos je vynikajícím řešením před spaním, protože má vysoký obsah bílkovin a zdravých omega tuků. Mnoha lidem právě tyto omega-3 mastné kyseliny chybí, a přitom jejich doplnění může podpořit vaše celkové zdraví z dlouhodobého hlediska.

Přidejte lososa do salátu, čímž do dokonalé nízkosacharidové večeře dodáte i vlákninu.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

3. Řecký jogurt se lněnými semínky

Podobně jako cottage cheese, i řecký jogurt je bohatý na bílkoviny s obrovskou silou vápníku. Pokud do tohoto nízkotučného snacku přidáte ještě lněná semínka, zvýšíte i obsah zdravého tuku. Tato kombinace vám poskytne stabilní dávku vlákniny, bílkovin a omega mastných kyselin.

co jíst před spaním - řecký jogurt s lněnými semínky

4. Nízkotučný sýr se zeleninou

Pokud i vy milujete sýr, tak toto jídlo bude pro vás ideální. Sýry mají obvykle vysoký obsah nasycených tuků, proto sáhněte po verzi se sníženým obsahem tuků, která bude naopak obsahovat zdravou dávku bílkovin.

Sýr obsahuje minimum sacharidů, a kombinace tuků s bílkovinami je právě tím, co hledáte! Pro zanedbatelné kalorie zahrňte syrovou zelenou zeleninu, jako okurky, celer nebo brokolici.

5. Tuňák v konzervě s olivovým olejem

Tuňák je skvělá volba pro lidi, kteří nechtějí ztrácet čas přípravou jídla. Tuňák ve vodě neobsahuje nadbytečný tuk, proto je důležité k němu přidat i zdravé tuky.

co jíst před spaním - Tuňák v konzervě s olivovým olejem

Zkuste ho pokapat polévkovou lžící olivového oleje a servírujte ho na listech špenátu, aby vás tento železem nabitý snack připravil na další den.

6. Kaseinový protein s kokosovým olejem

Pokud tuhá strava před spaním není vaší silnou stránkou, zvažte kaseinový nebo noční protein. Už jsme mluvili o výhodách, které poskytuje kasein v cottage cheesu, ale ty můžete čerpat i z proteinového prášku.

Většina kaseinových proteinů má nízký obsah tuků. Ale zkuste toto: přidejte tuky přimícháním jedné polévkové lžíce kokosového oleje. Ten dodá snacku triglyceridy se středně dlouhými řetězci, které jsou prospěšné pro zdraví srdce. Tento snack obsahuje přibližně 200 kalorií a napomáhá regeneraci svalstva během noci.

protein s kokosovým olejem

Zkusíte tato jídla a rychlé snacky, které si můžete dopřát před spaním? Co konzumujete jako poslední jídlo vy? Podělte se s námi v komentářích o vaše tipy, a v případě, že se vám článek líbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *