Fitness recept: Batáty plněné kuřecím masem a praženými arašídy

Fitness recept: Batáty plněné kuřecím masem a praženými arašídy

Nemůžete se nabažit batátů? Nejenže jsou zdrojem energie, jsou také bohaté na mnohé zdraví prospěšné vitamíny, jako vitamín A, B a C. Proto jsme pro vás připravili skvělý fitness recept na batáty plněné kuřecím masem a arašídy, které vás překvapí jedinečnou chutí.

Potřebujeme:

Fitness recept: Batáty plněné kuřecím masem a praženými arašídy

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si upečeme batáty. Omyjeme je teplou vodou, osušíme, postříkáme troškou olivového oleje a vložíme do trouby. Batáty pečeme při teplotě 200°C přibližně 40 minut. Doba pečení závisí na velikosti batátů, proto je průběžně kontrolujte. Dobře upečený batát poznáte tak, že do něj lehce píchnete vidličkou a ujistíte se, zda je uvnitř měkký. Mezitím dáme vařit hrášek a na pánvi potřené olivovým olejem zlehka osmahneme arašídyHrášek máme uvařený do pěti minut a arašídy za stálého míchání opékáme přibližně 5 minut. 

Dokud se nám pečou sladké brambory, připravíme si maso. Kuřecí prsa osolíme a zlehka je z obou stran opečeme na pánvi potřené olivovým olejem. Následně maso podlijeme troškou vody a dusíme, dokud nezměkne. Po udušení a vychladnutí natrháme kuřecí prsa na malé kousky. Kousky masa smícháme s dijonskou hořčicí, kečupem, medem a uvařeným hráškem. Masovou směs můžeme podle potřeby dochutit solí a pepřem. Upečené batáty ještě za horka uprostřed rozřízneme, naplníme masovou směsí, posypeme pažitkou a arašídy a podáváme. Přejeme vám dobrou chuť!

Fitness recept: Batáty plněné kuřecím masem a praženými arašídy
Nutriční hodnotyna 1 porci (celkově 2 porce)
Kalorie437
Bílkoviny45 g
Sacharidy53 g
Tuky8 g

I vám se sbíhají sliny na tyto úžasné batáty plněné kuřecím masem? Dejte nám vědět do komentáře a nezapomeňte náš fitness recept sdílet dál.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *