Fitness recept: Clafoutis – francouzský třešňový koláč

Fitness recept: Clafoutis – francouzský třešňový koláč

Připravili jsme si pro vás zdravější verzi tradičního koláče, který pochází ze země známé voňavým pečivem, lahodnými sýry, kvalitním vínem a pomalým vychutnáváním jídla. Představíme si a společně upečeme typický francouzský koláč s třešněmi zvaný „Clafoutis“, který nejen že vypadá krásně, ale i skvěle chutná. Navíc se bude dokonale hodit k vašemu poobědnímu oddychu na slunečném balkóně či zahradě u oblíbené kávy. Pojďte si s námi připravit tento jednoduchý dezert, obohacený o dávku proteinu!

Na přípravu potřebujeme:

  • 700 g vypeckovaných třešní (kompot)
  • 200 ml mléka
  • 100 g hladké špaldové mouky
  • 70 g xylitolu
  • 40 g másla + na vymazání formy
  • 30 g proteinu Just Whey s vanilkovou příchutí
  • 4 vajíčka

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Připravíme si koláčovou formu (my jsme použili formu o průměru 28 cm), vymažeme ji máslem a na spodek poskládáme třešně. Vajíčko a mléko pokojové teploty smícháme s moukou, xylitolem, proteinem a rozpuštěným máslem. Všechno spolu dobře vyšleháme metličkovým mixérem, aby nám vzniklo tekuté těsto bez hrudek. Tímto těstem zalijeme třešně a koláč pečeme dozlatova při teplotě 170 °C, přibližně 40 minut. To, jestli je koláč hotový, můžeme vyzkoušet i pomocí dřevěné špejle, která by po zapíchnutí a vytáhnutí měla být úplně suchá. Koláč můžeme poprášit práškovým cukrem, podáváme a vychutnáváme!

Fitness recept: Clafoutis - francouzský třešňový koláč
Nutriční hodnoty1 kousek (celkově 12 kousků)
Kalorie144
Bílkoviny5 g
Sacharidy16 g
Tuky5 g

Věříme, že si na tomto zdravějším tradičním francouzském koláči s třešněmi co nejdříve pochutnáte sami. Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte ho sdílet se svým okolím.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *