Fitness recept: Čokoládové sušenky crinkles

Fitness recept: Čokoládové sušenky crinkles

Netradiční popraskaný vzhled, křupavý povrch a vláčné těsto s dokonalou chutí uvnitř. Takto nějak bychom mohli jednou větou popsat populární sušenky crinkles. Ty se skvěle hodí na Vánoce jako cukroví, ale pro jejich perfektní chuť si je budete jistě péct pravidelně během celého roku. Příprava je maximálně jednoduchá, takže je zvládne opravdu každý. 

Budeme potřebovat: 

Čokoládové sušenky crinkles - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V misce si smícháme mouku s kakaem, solí a kypřícím práškem. V jiné misce si vyšleháme vajíčka s třtinovým cukrem, olejem a vanilkovým extraktem do pěny. Tuto tekutou směs nalijeme do suchých ingrediencí a vše společně důkladně promícháme. Mělo by nám vzniknout pevné a lepivé těsto. To si dáme do lednice vychladit alespoň na 3 hodiny, ideálně ale přes noc. Následně z těsta tvarujeme menší kuličky, které obalujeme v moučkovém cukru. Pokládáme je na plech vyložený pečícím papírem. 

Čokoládové sušenky crinkles - postup

Mezi jednotlivými kousky necháváme dostatečně velké rozestupy, aby se nám neslepily, až zvětší svůj objem. Crinkles pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10 minut. Hotové sušenky necháme vychladnout a pak skladujeme v uzavřené nádobě, ideálně v lednici. Jsou ovšem tak dobré, že vám schované nejspíš dlouho nevydrží. 

Čokoládové sušenky crinkles
Nutriční hodnoty
1 sušenka (celkem 24 sušenek)
Energetická hodnota81 kcal
Bílkoviny1,5 g
Sacharidy11,5 g
Tuky3 g
Vláknina1 g

Pokud jste o těchto popraskaných sušenkách crinkles ještě neslyšeli, je nejvyšší čas je vyzkoušet. Jedinečnou strukturu a skvělou chuť si zamilujete. Skvěle se hodí k čaji či kávě. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *