Fitness recept: Čokoládovo-ricottový dort

Fitness recept: Čokoládovo-ricottový dort

Pokud máte rádi vláčné dezerty, tak se vám tímto rozhodně trefíme do chuti. Na základ jsme použili mléčné výrobky, díky kterým je dortík šťavnatý, a navíc má i skvělé nutriční hodnoty. No a co by to bylo za dezert bez čokolády, že? Tahle mňamka si vás zkrátka zaručeně získá. 

Budeme potřebovat:

Čokoládovo-ricottový dort - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Mléko a vodu přivedeme k varu, přisypeme krupici a krátce ji povaříme do zhoustnutí. Hustou krupicovou kaši necháme alespoň částečně vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s třtinovým cukrem do husté bílé pěny, přidáme kakao, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru (tu předtím dobře důkladně očistíme) a pěnu zlehka promícháme. Do pěny postupně vmícháme i ricottu a částečně vychlazenou kaši – těsto by mělo být hladké. Na závěr vmícháme nasekanou čokoládu. Dortovou formu (s průměrem 20 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vystříkáme olejem ve spreji a nalijeme do ní těsto.

Čokoládovo-ricottový dort - postup

Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně hodinu. Když ho vytáhneme z trouby, necháme úplně vychladnout a pak až servírujeme. Na talíři posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnat. 

Čokoládovo-ricottový dort

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 10 kusů)
Energetická hodnota220 kcal
Bílkoviny9 g
Sacharidy28 g
Tuky8 g

Pokud máte rádi vláčné dezerty, pak si tento šťavnatý dortík rozhodně zamilujete. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *