Pokud máte rádi vláčné dezerty, tak se vám tímto rozhodně trefíme do chuti. Na základ jsme použili mléčné výrobky, díky kterým je dortík šťavnatý, a navíc má i skvělé nutriční hodnoty. No a co by to bylo za dezert bez čokolády, že? Tahle mňamka si vás zkrátka zaručeně získá.
Budeme potřebovat:
- 400 ml polotučného mléka
- 400 ml vody
- 300 g ricotty
- 150 g krupice
- 120 g třtinového cukru
- 50 g hořké čokolády
- 25 g kakaa
- 10 g práškového cukru na ozdobení
- 3 vejce
- kůru z půlky pomeranče
- kokosový olej ve spreji na vystříkání formy (dá se nahradit máslem nebo jiným tukem)
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Mléko a vodu přivedeme k varu, přisypeme krupici a krátce ji povaříme do zhoustnutí. Hustou krupicovou kaši necháme alespoň částečně vychladnout. Mezitím vejce vyšleháme s třtinovým cukrem do husté bílé pěny, přidáme kakao, najemno nastrouhanou pomerančovou kůru (tu předtím dobře důkladně očistíme) a pěnu zlehka promícháme. Do pěny postupně vmícháme i ricottu a částečně vychlazenou kaši – těsto by mělo být hladké. Na závěr vmícháme nasekanou čokoládu. Dortovou formu (s průměrem 20 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vystříkáme olejem ve spreji a nalijeme do ní těsto.
Dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme přibližně hodinu. Když ho vytáhneme z trouby, necháme úplně vychladnout a pak až servírujeme. Na talíři posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 220 kcal |
Bílkoviny | 9 g |
Sacharidy | 28 g |
Tuky | 8 g |
Pokud máte rádi vláčné dezerty, pak si tento šťavnatý dortík rozhodně zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář