Fitness recept: Domácí ořechová granola

Fitness recept: Domácí ořechová granola

Křupavá granola, jejíž složení budete znát od A až po Z! Připravte si i vy domácí granolu, jejíž recept je tak rychlý a jednoduchý, že se zaručeně stane vaší tradiční snídaní. Navíc, vám díky kombinaci ořechů, čokolády a medu bude zaručeně chutnat. Pusťme se do toho!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejdříve si v mikrovlnce nebo nad horkou vodou rozpustíme kokosový olej. Následně ho nalejeme do větší mísy, přidáme med, skořici, sůl a všechno spolu dobře promícháme. Potom přidáme ovesné vločky a oříšky. Všechno spolu kvalitně smícháme, aby byly vločky a oříšky obalené v tekuté směsi. Následně můžeme vylít tuto směs na plech vystlaný pečícím papírem a rovnoměrně ji na něj rozetřeme. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C a pečeme asi 20 minut. Po 10 minutách směs promícháme a necháme dopéct. Jakmile je granola upečená dozlatova, můžeme ji z trouby vytáhnout.

Pokud chceme, aby nám vznikly „granolové hrudky“, stačí směs na plechu jemně přitlačit a nechat ji takto během procesu chladnutí. Po vytažení granoly z trouby ji posypeme čokoládou, která se díky teplotě lehce rozpustí. Pokud chceme, aby se čokoláda nerozpustila, přidáme ji až když bude granola vychladlá. Takto připravenou granolu uchováváme ve vzduchotěsné nádobě a vychutnáváme si ji s mlékem, jogurtem nebo v oblíbené snídaňové kaši!

Fitness recept: Domácí ořechová granola
Nutriční hodnoty
na 1 porci – 30 g (celkově 29 porcí)
Kalorie163
Bílkoviny3 g
Sacharidy14 g
Tuky10,5 g
Vláknina1,6 g

Věříme, že vám tato domácí ořechová granola oživí snídani a nabije vás dostatkem energie na celý den! Pokud byste chtěli tímto receptem potěšit i své okolí, nezapomeňte ho s ním sdílet.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *