Fitness recept: Jablečná fitness žemlovka nabitá bílkovinami

Fitness recept: Jablečná fitness žemlovka nabitá bílkovinami

I vy jste se jako děti vždy těšili, když jste věděli, že na oběd bude žemlovka? Pro nás to byl takový malý svátek, a i když už nejsme nejmenší, tu radost si můžeme připomenout! Proto jsme si pro vás přichystali tradiční jablečnou žemlovku, která však dostane fit nádech! Je plná bílkovin a obsahuje minimum tuku. Více vám asi říkat nemusíme, pojďme péct.

Na přípravu potřebujeme:

Na přípravu zálivky potřebujeme:

  • 200 ml mléka

Na přípravu sněhu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si připravíme zálivku, a to smícháním mléka, proteinu a xylitolu. Jablka omyjeme a najemno nastrouháme. Připravíme si rohlíky, které nakrájíme na tenká kolečka a z obou stran je namáčíme v připravené zálivce. Po namočení je ukládáme do zapékací mísy (my jsme použili mísu s rozměry 25×17 cm). Na rohlíky navrstvíme nastrouhaná jablka, nadrobený tvaroh, skořici, vlašské ořechy, a tento postup opakujeme, dokud nezmizí všechny suroviny. Poslední vrstvu zemlbáby by měla tvořit jablka a tvaroh. Takto navrstvenou žemlovku dáme péct na 30 minut při 185°C. Mezitím si mixérem vyšleháme tuhý sníh z bílků, xylitolu a špetky soli. Po 30 minutách pečení ho navrstvíme na žemlovku a pečeme ji ještě 10 minut při 170°C. Dobrou chuť!

 

Fitness recept: Jablečná fitness žemlovka nabitá bílkovinami
Nutriční hodnotyna 1 porci (celkově 4 porce)
Kalorie461
Bílkoviny22 g
Sacharidy42 g
Tuky6 g

Věříme, že vás fit verze tradiční jablečné zemlbáby potěšila, a uděláte s ní radost i vašim blízkým. Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte ho podpořit sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *