Dnešní recept je ideální pro všechny, kteří milují omáčky. Tahle je maximálně jednoduchá na přípravu a chuťově za to opravdu stojí. A jistě vás potěší i proteinový knedlík, který je v mikrovlnce hotový do tří minut. Pak už jen přihodíme uvařené vejce a vyvážený a chutný oběd máme na stole.
Na omáčku budeme potřebovat:
- 700 ml polotučného mléka
- 25 g hladké špaldové mouky
- 2 PL olivového oleje
- 2 bobkové listy
- hrst čerstvého kopru
- třtinový cukr podle chuti
- pepř podle chuti
- ocet podle chuti
- sůl podle chuti
Na knedlík budeme potřebovat:
- 80 ml polotučného mléka
- 60 g proteinu bez příchuti
- 60 g hladké špaldové mouky
- 2 bílky (můžete použít i cca 60 ml tekutých bílků)
- 1 ČL kypřícího prášku
- špetku soli
- olej ve spreji na vymazání formy
Na podávání budeme potřebovat:
- 3 vejce
- čerstvý kopr
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme přípravou omáčky. Na rozehřátém oleji si zarestujeme mouku, přilijeme mléko a všechno společně metličkou rozmícháme, aby v omáčce nebyly žádné hrudky. Přidáme bobkový list, sůl, třtinový cukr podle chuti a omáčku 10 minut provaříme. Na závěr ji dochutíme pepřem a octem, vylovíme bobkový list, odstavíme ze sporáku a přidáme nasekaný kopr.
Pak se pustíme do přípravy proteinového knedlíku. Protein si smícháme s moukou, kypřícím práškem a troškou soli. Bílky si dáme do misky se špetkou soli a vyšleháme do tuhého sněhu. K suchým ingrediencím přimícháme postupně mléko i bílky. Těsto si rozdělíme do 2 hrníčků, které jsme si předtím vystříkali olejem ve spreji, a dáme do mikrovlnky na 2–3 minuty s výkonem na 900 W. Knedlíky pak vyklepneme z hrníčku, necháme lehce vychladnout, rozkrájíme na plátky, rozdělíme na 3 porce a podáváme s omáčkou. Nezapomeneme ke každé porci přidat jedno vejce uvařené natvrdo (vejce dáme do vroucí vody asi na 14 minut) a čerstvý kopr.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 433 kcal |
Bílkoviny | 37 g |
Sacharidy | 35 g |
Tuky | 15 g |
Vláknina | 5 g |
Tenhle oběd plný bílkovin si zamilujete po prvním ochutnání. Skvěle se hodí i jako jídlo po tréninku.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář