Fitness recept: Koprová omáčka s proteinovým knedlíkem

Fitness recept: Koprová omáčka s proteinovým knedlíkem

Dnešní recept je ideální pro všechny, kteří milují omáčky. Tahle je maximálně jednoduchá na přípravu a chuťově za to opravdu stojí. A jistě vás potěší i proteinový knedlík, který je v mikrovlnce hotový do tří minut. Pak už jen přihodíme uvařené vejce a vyvážený a chutný oběd máme na stole.

Na omáčku budeme potřebovat: 

Na knedlík budeme potřebovat: 

Na podávání budeme potřebovat:

  • 3 vejce
  • čerstvý kopr
Koprová omáčka s proteinovým knedlíkem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme přípravou omáčky. Na rozehřátém oleji si zarestujeme mouku, přilijeme mléko a všechno společně metličkou rozmícháme, aby v omáčce nebyly žádné hrudky. Přidáme bobkový list, sůl, třtinový cukr podle chuti a omáčku 10 minut provaříme. Na závěr ji dochutíme pepřem a octem, vylovíme bobkový list, odstavíme ze sporáku a přidáme nasekaný kopr.

Koprová omáčka s proteinovým knedlíkem - omáčka

Pak se pustíme do přípravy proteinového knedlíku. Protein si smícháme s moukou, kypřícím práškem a troškou soli. Bílky si dáme do misky se špetkou soli a vyšleháme do tuhého sněhu. K suchým ingrediencím přimícháme postupně mléko i bílky. Těsto si rozdělíme do 2 hrníčků, které jsme si předtím vystříkali olejem ve spreji, a dáme do mikrovlnky na 2–3 minuty s výkonem na 900 W. Knedlíky pak vyklepneme z hrníčku, necháme lehce vychladnout, rozkrájíme na plátky, rozdělíme na 3 porce a podáváme s omáčkou. Nezapomeneme ke každé porci přidat jedno vejce uvařené natvrdo (vejce dáme do vroucí vody asi na 14 minut) a čerstvý kopr

Koprová omáčka s proteinovým knedlíkem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota433 kcal
Bílkoviny37 g
Sacharidy35 g
Tuky15 g
Vláknina5 g

Tenhle oběd plný bílkovin si zamilujete po prvním ochutnání. Skvěle se hodí i jako jídlo po tréninku.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *