Fitness recept: Ořechové pařížské rohlíčky s vanilkovým krémem

Fitness recept: Ořechové pařížské rohlíčky s vanilkovým krémem

Voňavé křehké ořechové těsto s vanilkovým krémem ponořeným v čokoládě. Přesně tak bude vypadat naše mlsání na Vánoce! Samozřejmě příprava těchto delikátních pařížských rohlíčků se neobešla bez zdravějších alternativ běžných ingrediencí a my s výsledkem nemůžeme být jinak, než nadmíru spokojení! Pojďte si i vy vykouzlit tuto ořechovou dokonalost!

Na přípravu těsta potřebujeme:

Na přípravu krému potřebujeme:

  • 400 ml mandlového/polotučného mléka
  • 1 balíček (40 g) vanilkového pudinkového prášku
  • 40 g třtinového cukru
  • ½ ČL agaru (3 g)

Na přípravu polevy potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejdříve si připravíme těsto – vlašské ořechy rozmixujeme najemno, smícháme je s moukou, cukrem, solí a následně i s vajíčkem. Vzniklým lepivějším těstem naplníme zdobící sáček a tvarujeme s ním menší rohlíčky na plech vystlaný pečícím papírem. Mezi jednotlivými rohlíčky necháváme dostatečný rozestup, jelikož se během pečení zvětší. Rohlíčky pečeme přibližně 15-20 minut při teplotě 160 °C.

Mezitím si připravíme krém. Pudinkový prášek v šejkru smícháme s třtinovým cukrem, agarem a mandlovým mlékem. Směs přelijeme do hrnce a vaříme do zhoustnutí. Pudink i upečené rohlíčky necháme úplně vychladnout. Pudinkovým krémem naplníme zdobící sáček s ozdobnou špičkou a rohlíčky ozdobíme. Ty následně poléváme nebo namáčíme do čokolády rozpuštěné s kokosovým olejem. Rohlíčky necháme ztuhnout a můžeme je podávat. Přejeme příjemné mlsání!

Pozn.: rohlíčky nejsou určené k dlouhodobému skladování. Je potřebné je spotřebovat do 3 dnů. Skladujeme je v chladničce v otevřené nádobě.

Fitness recept: Ořechové pařížské rohlíčky s vanilkovým krémem
Nutriční hodnoty1 rohlíček (celkově 12 rohlíčků)
Kalorie194
Bílkoviny3 g
Sacharidy23 g
Tuky10 g

Věříme, že vám tyto úžasné ořechové pařížské rohlíčky s vanilkovým krémem provoní domov, a vy si je vychutnáte v kruhu nejbližších. Vytvořte tu pravou vánoční atmosféru i u vašich známých a o recept se s nimi podělte.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *