Fitness recept: Pastýřský koláč

Fitness recept: Pastýřský koláč

Z mletého masa nemusíte dělat jen sekanou nebo boloňskou omáčku. Pojďte s námi zkusit něco jiného a pustit se do lahůdky jménem pastýřský koláč. Jde o masovou směs s rajčatovou příchutí, která se přikryje bramborovou kaší a zapeče. Výsledkem je lahodný oběd, který zažene hlad a uspokojí každého gurmána. 

Budeme potřebovat:

Pastýřský koláč - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Brambory si oloupeme a nakrájíme na menší kousky, aby se nám v osolené vodě rychleji uvařily doměkka. Pak je scedíme a společně s mlékem rozmačkáme na kaši. Pokud ji chceme mít jemnou, pomůžeme si šlehačem, případně ponorným mixérem. Pak si vystříkáme pánev olejem ve spreji, rozpálíme a orestujeme na ní najemno nakrájenou cibuli. Pak přidáme i maso, a to restujeme, dokud neztratí růžovou barvu. Pak přidáme kečup a na menší kousky nakrájenou cuketu. Dochutíme solí, kořením a zalijeme vodou. Necháme společně dusit asi 15 minut.

Pastýřský koláč - směs na maso

Pak si připravíme 3 malé zapékací mísy (pokud nemáme, vezmeme jednu větší). Do nich rozdělíme všechnu masovou směs.

Pastýřský koláč před pečením

Na ni pak pomocí lžíce rovnoměrně klademe bramborovou kaši. Zapékací misky dáme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 30 minut. Pak jen ozdobíme snítkou tymiánu a můžeme rovnou podávat. 

Pastýřský koláč
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota459 kcal
Bílkoviny17 g
Sacharidy39 g
Tuky25 g
Vláknina5 g

Pokud hledáte tipy, jak využít v kuchyni mleté maso, jistě si pastýřský koláč oblíbíte. Díky praktickým zapékacím miskám vypadá navíc krásně naservírovaný. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *