Fitness recept: Pečená kuřecí stehna s cizrnou

Fitness recept: Pečená kuřecí stehna s cizrnou

Hledáte recepty na jídla plná bílkovin? Tahle pečená stehna jsou skvělou volbou, Stačí jen dát všechny suroviny do pekáče a pak nechat troubu, aby vykonala svá kouzla. Výsledkem je šťavnaté kuře s křupavou kůrkou, zeleninovou oblohou a cizrnou jako bonusem. Kdo by odolal?

Budeme potřebovat:

Pečená kuřecí stehna s cizrnou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Cibuli si oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Mrkev očistíme a nakrájíme na menší kousky. Cizrnu si propláchneme, scedíme a spolu s mrkví a cibulí dáme do pekáče. Do menší misky si dáme olivový olej, prolisujeme do něj česnek, mletou papriku, uzenou papriku, mletý kmín a sůl podle chuti. Důkladně promícháme. ⅔ této olejové směsi smícháme v pekáči se zeleninou. Pak si vezmeme připravená kuřecí stehna, která si osolíme a opepříme podle chuti.

Nakonec je i potřeme zbylou ⅓ olejové směsi a položíme na připravenou zeleninu. Podle potřeby podlijeme vodou. Pekáč přiklopíme víkem (pokud nemáme, můžeme si pomoci alobalem). Vložíme do trouby rozpálené na 200 °C a pečeme 40 minut, během kterých můžeme kuře zkontrolovat, otočit a dle potřeby doplnit vodu. Následně sundáme z pekáče víko, kuře otočíme kůží nahoru a pečeme dalších 20–30 minut, aby se nám udělala křupavá kůrka. Podáváme ozdobené čerstvou petrželovou natí. Ke kuřeti se skvěle hodí třeba bramborová kaše. 

Pečená kuřecí stehna s cizrnou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 4 porce)
Energetická hodnota472 kcal
Bílkoviny32 g
Sacharidy24 g
Tuky26 g
Vláknina7 g


Tenhle skvělý pokrm se skvěle hodí i jako potréninkové jídlo. Dáte si ho na oběd nebo k večeři?

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *