Fitness recept: Pomerančovo-čokoládový dort

Fitness recept: Pomerančovo-čokoládový dort

Čokoládu milujeme. A když se k ní přidá ještě osvěžující chuť pomeranče, vzniká dokonalé spojení, které roztancuje naše chuťové pohárky. Krém si perfektně rozumí s vláčným těstem a plátky pomerančů na povrchu pomáhají k tomu, aby dort i skvěle vypadal. Pokud hledáte recept, který bude hříšně dobrý, ale jednoduchý na přípravu, právě jste ho našli. 

Na těsto budeme potřebovat: 

Na krém budeme potřebovat: 

Na ozdobení:

  • pomeranč

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Žloutky oddělíme od bílků a vyšleháme je s cukrem, vodou a olejem do pěny. Dále vmícháme prosátou mouku, kakao, kypřící prášek a najemno nastrouhanou pomerančovou kůru. V další misce si vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu a jemně ho vmícháme do žloutkové směsi. Těsto přelijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme 20 min na 180 °C. Že je těsto hotové, poznáme podle toho, že nám z něj vyjde špejle čistá, když ji do těsta píchneme. Jakmile máme korpus hotový, namažeme ho Jammy Spreadem a necháme ho vychladnout.

Pomerančovo-čokoládový dort - postup

Mezitím se pustíme do přípravy krému. Rozpustíme si čokoládu s kokosovým olejem, a když je tekutá, přidáme do ní krémový sýr. Důkladně promícháme, aby nám vznikl krém. Ten ještě podle potřeby dochutíme flavor drops. Když je připravený, rovnoměrně ho rozetřeme na povrch vychlazeného korpusu a dáme na pár hodin do lednice. Koláč pak dozdobíme kousky pomerančů a můžeme podávat. 

Pomerančovo-čokoládový dort

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 10 porcí)
Energetická hodnota150 kcal
Bílkoviny5 g
Sacharidy10 g
Tuky10 g

Kombinace svěžího pomeranče s lahodnou voňavou čokoládou je prostě skvělá. Ručíme za to, že vaše chuťové pohárky maximálně potěší.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Halina
    27. 01. 2024
    Odpověď:

    Jak velká je dortová forma?

    Odpovědět Zobrazit odpovědi
    1. Simona Svobodová
      1. 02. 2024
      Odpověď:

      Pěkný den, naše forma měla průměr 20 cm. Pokud máte větší, vůbec to nevadí. U větší formy (např. průměr 24 cm) bude korpus lehce nižší, pekla bych 15–20 minut, případně můžete přidat o ¼ více u každé ingredience, aby byl vyšší. Ať se dortík podaří! 🙂

      Odpovědět