Hledáte recept na drobné dezerty, které vypadají skvěle, a ještě lépe chutnají? Pak tyhle profiterolky musíte rozhodně vyzkoušet. Kombinace měkoučkého a nadýchaného těsta s dokonale vyšlehaným krémem se úplně rozplývá v ústech. Ručíme za to, že u jednoho kousku nezůstanete. Určitě nešlápnete vedle, když rovnou připravíte profiterolky ze dvou dávek.
Na těsto budeme potřebovat:
- 100 ml vody
- 70 g hladké mouky
- 50 g másla
- 2 vejce
- špetku soli
Na krém budeme potřebovat:
- 400 g jemného odtučněného tvarohu
- 80 g bílé čokolády
- 30 g vanilkového proteinu
Na podávání budeme potřebovat:
- 20 g hořké čokolády
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
V menším hrnci si přivedeme k varu vodu se špetkou soli a máslem. Přidáme mouku a pořádně promícháme, dokud se těsto nespojí a nezačne se odlepovat od stěn hrnce. Těsto následně vložíme do kuchyňského robota a hnětacím hákem ho mícháme, dokud nevychladne. Vajíčka v menší misce rozšleháme a postupně je přidáváme k vychladlému těstu, které se nám míchá. Těsto by mělo být pevné, ne příliš lepivé.
Vezmeme si sáček s ozdobnou špičkou, naplníme ho těstem a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme krouživým pohybem s dostatečným rozestupem malé hromádky těsta.
Takto připravené profiterolky dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10–15 minut dozlatova.
Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a po lžičkách ji vmícháváme do tvarohu. Pak přidáme protein a krém si pořádně vyšleháme. Krémem naplníme zdobící sáček s úzkou špičkou a plníme s ním vychlazené profiterolky (zdobící špičkou uděláme do profiterolky dírku a vmáčkneme krém). Před podáváním necháme alespoň 6 hodin odležet v lednici. Před podáváním si rozpustíme čokoládu a jednotlivé kousky s ní polijeme.
Energetická hodnota | 72 kcal |
Bílkoviny | 4 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 4 g |
Tenhle dezert je spojením nadýchaného těsta a jemného krému, který se doslova rozplývá v ústech. Odoláte a zvládnete si dát jen jeden kousek?
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář