Fitness recept: Profiterolky s tvarohovým krémem

Fitness recept: Profiterolky s tvarohovým krémem

Hledáte recept na drobné dezerty, které vypadají skvěle, a ještě lépe chutnají? Pak tyhle profiterolky musíte rozhodně vyzkoušet. Kombinace měkoučkého a nadýchaného těsta s dokonale vyšlehaným krémem se úplně rozplývá v ústech. Ručíme za to, že u jednoho kousku nezůstanete. Určitě nešlápnete vedle, když rovnou připravíte profiterolky ze dvou dávek. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

Na podávání budeme potřebovat:

Profiterolky s tvarohovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V menším hrnci si přivedeme k varu vodu se špetkou soli a máslem. Přidáme mouku a pořádně promícháme, dokud se těsto nespojí a nezačne se odlepovat od stěn hrnce. Těsto následně vložíme do kuchyňského robota a hnětacím hákem ho mícháme, dokud nevychladne. Vajíčka v menší misce rozšleháme a postupně je přidáváme k vychladlému těstu, které se nám míchá. Těsto by mělo být pevné, ne příliš lepivé. 

Vezmeme si sáček s ozdobnou špičkou, naplníme ho těstem a na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme krouživým pohybem s dostatečným rozestupem malé hromádky těsta. 

Profiterolky s tvarohovým krémem - postup

Takto připravené profiterolky dáme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme 10–⁠15 minut dozlatova. 

Profiterolky s tvarohovým krémem - po upečení

Mezitím si rozpustíme bílou čokoládu a po lžičkách ji vmícháváme do tvarohu. Pak přidáme protein a krém si pořádně vyšleháme. Krémem naplníme zdobící sáček s úzkou špičkou a plníme s ním vychlazené profiterolky (zdobící špičkou uděláme do profiterolky dírku a vmáčkneme krém). Před podáváním necháme alespoň 6 hodin odležet v lednici. Před podáváním si rozpustíme čokoládu a jednotlivé kousky s ní polijeme. 

Profiterolky s tvarohovým krémem
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 25 kusů)
Energetická hodnota72 kcal
Bílkoviny4 g
Sacharidy5 g
Tuky4 g

Tenhle dezert je spojením nadýchaného těsta a jemného krému, který se doslova rozplývá v ústech. Odoláte a zvládnete si dát jen jeden kousek?

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *