Fitness recept: Proteinová pečená ovesná kaše s vanilkovou příchutí

Fitness recept: Proteinová pečená ovesná kaše s vanilkovou příchutí

V této pečené ovesné kaši se snoubí vše, co tak milujeme. Nechybí v ní ovesné vločky, vanilková příchuť, lehce kyselé ovoce a křupavé oříšky, které pomohou vykouzlit dokonalou strukturu. Kromě vymazlené chuti vás ohromí také svou podmanivou vůní, díky které se už při pečení nebudete moci dočkat, až bude hotová. Nejlépe chutná ještě teplá.

Budeme potřebovat:

Proteinová pečená ovesná kaše s vanilkovou příchutí - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme tím, že si důkladně smícháme ovesné vločky s proteinem, xylitolem nebo erythritolem a kypřícím práškem. Přidáme jablečné pyré, vejce, mléko a vše společně opět promícháme. Na závěr do ovesné směsi přidáme i nasekané vlašské ořechy a přibližně ⅔ mraženého ovoce. Ovesnou směs přesuneme do menší zapékací misky, kterou si předtím vyložíme pečícím papírem, případně vystříkáme olejem ve spreji. Povrch zasypeme zbylým ovocem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 20 minut. Podáváme ještě teplé. 

Náš tip: Skvěle chutná společně s jogurtem či tvarohem. Když navrch přidáte ještě ořechové máslo, máte na stole dokonalou snídani. 

Proteinová pečená ovesná kaše s vanilkovou příchutí
Nutriční hodnoty*
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota467 kcal
Bílkoviny25 g
Sacharidy49 g
Tuky17 g
Vláknina9 g
*Uvedené hodnoty jsou s použitím erythritolu

Pokud máte ráno trochu více času a chcete se rozmazlovat zdravou snídaní, pečená ovesná kaše je skvělou volbou. Připravit si ji ovšem můžete i dopředu a ráno jen ohřát. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *