Chcete si během chvilky připravit luxusní snídani, která vypadá jak z kavárny? Pak byste se měli pustit do přípravy těchto lahodných skořicových vaflí. Kromě chuti si zamilujete jistě i to, jak vám krásně provoní kuchyň. Nejlépe chutnají, když je ozdobíte ještě agáve sirupem. Ale vedle nešlápnete ani s ořechovým máslem.
Budeme potřebovat:
- 240 ml mandlového mléka (dá se nahradit jakýmkoliv jiným)
- 120 g špaldové mouky
- 30 g vanilkového proteinu
- 20 g kešu másla s příchutí skořicové rolky
- 10 g agáve sirupu (na ozdobení)
- 3 g mleté skořice (plus na ozdobení)
- 2 vejce
- 1 g soli
- vanilkové flavor drops podle chuti
- olej ve spreji na vystříkání vaflovače
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
V misce si důkladně smícháme špaldovou mouku, protein, mletou skořici a sůl. V další misce si rozmícháme vejce, mléko, vanilkové flavor drops a kešu máslo s příchutí skořicové rolky. Aby se kešu máslo lépe spojilo s dalšími ingrediencemi, je dobré dát ho na chvíli rozehřát do mikrovlnky.
Do směsi mléka a vajíček postupně přimícháme suchou směs, aby nám vzniklo hladké těsto. Pak si rozehřejeme vaflovač, vystříkáme ho olejem ve spreji, naneseme přiměřené množství těsta a postupně dozlatova opékáme všechny vafle. Z celé směsi by nám mělo vyjít 6 kusů. Po upečení je ozdobíme agávovým sirupem, skořicí a můžeme podávat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 157 kcal |
Bílkoviny | 10 g |
Sacharidy | 16 g |
Tuky | 5 g |
Vláknina | 4 g |
Pokud si chcete vafle ještě vytunit, dejte na ně pořádnou vrstvičku kešu másla, případně jogurt nebo tvaroh a čerstvé či lyofilizované ovoce.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář