Fitness recept: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Fitness recept: Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou

Co byste řekli tomu, kdybychom si dnes ukázali recept na lahodný pokrm, který má méně než 300 kcal, skvělou chuť, vysoký obsah bílkovin, a navíc je hotový do 10 minut. Je tak ideální ve dnech, kdy nestíháte, ale chcete si dopřát kvalitní jídlo. Díky tomu, že jsme použili ZERO těstoviny, si na této dobrotě mohou pochutnat i příznivci low carb stravování. Pokud se ovšem nechcete o sacharidy ochudit, můžete nízkokalorickou alternativu vyměnit třeba za klasické špagety. 

Budeme potřebovat:

Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Vezmeme si pánev a vystříkáme ji olejem ve spreji. Z tuňáka si nejdříve slijeme vodu a restujeme ho na pánvi společně s kořením (sušený česnek, sušená cibule, pepř, bazalka). Pokud nemáme sušený česnek a cibuli, můžeme použít i čerstvé. Jakmile se chutě propojí, přidáme do pánve i pasírovaná rajčata a necháme ještě chvíli prohřát.

Těstoviny s tuňákem a rajčatovou omáčkou - proces

BIO ZERO Fettucine si propláchneme pod teplou vodou a promícháme je přímo v pánvi s rajčatovou omáčkou a tuňákem. Vše spolu ještě krátce povaříme, aby se chutě propojily. Hotové těstoviny podáváme dozdobené nakrájenými cherry rajčátky a libovolnými bylinkami. My jsme použili řeřichovou nať, ale skvěle bude chutnat i petržel, bazalka nebo oregano. 

Náš tip: Pokud chcete zvýšit kalorickou hodnotu pokrmu nebo nejsou ZERO Fettucine vaše oblíbené, můžete použít klasické těstoviny z mouky, případně jejich luštěninovou alternativu.

Těstoviny s tuňákem a rajčatovou
Nutriční hodnoty
1 celá porce 
Energetická hodnota277 kcal
Bílkoviny45 g
Sacharidy12 g
Tuky3 g
Vláknina11 g

Tuňák se ZERO těstovinami je ideální v případě, kdy nestíháte, ale chcete mít do 10 minut oběd na stole. Pokud se snažíte zhubnout, oceníte vysoký obsah bílkovin a fakt, že se celá porce vejde do 300 kcal.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *