Co nesmí chybět na velikonoční tabuli? Přece slaná nádivka plná bílkovin. Do té naší jsme kromě vajíček přidali i kuřecí maso, takže není nouze o další dávku proteinu. Špenát kromě barvy dodá celému jídlu i skvělou chuť. Dá se tak jíst samostatně nebo jako součást komplexního pokrmu.
Budeme potřebovat:
- 200 ml polotučného mléka
- 80 g baby špenátu
- 6 starších celozrnných rohlíků
- 5 vajec
- 4 stroužky česneku
- 1 konzervu kuřecích prsou
- 1 cibuli
- 1 hrst petrželové natě
- 1 PL olivového oleje
- 1 ČL majoránky
- olej ve spreji na vymazání formy
- mletý pepř podle chuti
- sůl podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Starší suché rohlíky si nakrájíme na menší kostičky. Na olivovém oleji si dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme česnek nakrájený na plátky, majoránku a ještě krátce restujeme. Na závěr přidáme kuřecí prsa z konzervy (jen tuhou část, tekutinu vylijeme), baby špenát, nasekanou petrželovou nať, vše spolu na pánvi důkladně promícháme, prohřejeme a podle potřeby osolíme a opepříme. Pak odstavíme ze sporáku.
Kousky rohlíku si ve větší misce promícháme s mlékem a necháme je pěkně nasáknout. Dále k nim přidáme rozšlehaná vajíčka, hotovou a vychladlou špenátovo-masovou směs, vše spolu důkladně promícháme, vložíme do menšího pekáče vystříkaného olejem ve spreji a povrch uhladíme.
Pak dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 minut. Že máme hotovo, poznáme podle hezky zlatavého povrchu. Když je upečená, necháme ji alespoň trochu vychladnout a pak už můžeme krájet a servírovat.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 288 kcal |
Bílkoviny | 18 g |
Sacharidy | 31 g |
Tuky | 9 g |
Vláknina | 5,5 g |
Pokud hledáte recept na velikonoční dobrotu plnou chutí a bílkovin, pak se do této nádivky rozhodně musíte pustit.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář