Fitness recept: Velikonoční nádivka se špenátem

Fitness recept: Velikonoční nádivka se špenátem

Co nesmí chybět na velikonoční tabuli? Přece slaná nádivka plná bílkovin. Do té naší jsme kromě vajíček přidali i kuřecí maso, takže není nouze o další dávku proteinu. Špenát kromě barvy dodá celému jídlu i skvělou chuť. Dá se tak jíst samostatně nebo jako součást komplexního pokrmu. 

Budeme potřebovat:

Velikonoční nádivka se špenátem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Starší suché rohlíky si nakrájíme na menší kostičky. Na olivovém oleji si dosklovata orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme česnek nakrájený na plátky, majoránku a ještě krátce restujeme. Na závěr přidáme kuřecí prsa z konzervy (jen tuhou část, tekutinu vylijeme), baby špenát, nasekanou petrželovou nať, vše spolu na pánvi důkladně promícháme, prohřejeme a podle potřeby osolíme a opepříme. Pak odstavíme ze sporáku. 

Velikonoční nádivka se špenátem - příprava

Kousky rohlíku si ve větší misce promícháme s mlékem a necháme je pěkně nasáknout. Dále k nim přidáme rozšlehaná vajíčka, hotovou a vychladlou špenátovo-masovou směs, vše spolu důkladně promícháme, vložíme do menšího pekáče vystříkaného olejem ve spreji a povrch uhladíme.

Velikonoční nádivka se špenátem - před pečením

Pak dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C přibližně na 30 minut. Že máme hotovo, poznáme podle hezky zlatavého povrchu. Když je upečená, necháme ji alespoň trochu vychladnout a pak už můžeme krájet a servírovat.

Velikonoční nádivka se špenátem

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 kus (celkem 6 kusů)
Energetická hodnota288 kcal
Bílkoviny18 g
Sacharidy31 g
Tuky9 g
Vláknina5,5 g

Pokud hledáte recept na velikonoční dobrotu plnou chutí a bílkovin, pak se do této nádivky rozhodně musíte pustit. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *