Simeon Panda – fitness model, který patří k nejvlivnějším influencerům světa

Simeon Panda – fitness model, který patří k nejvlivnějším influencerům světa

Britský sympaťák Simeon Panda patří k nejvlivnějším fitness influencerům na světě. Kromě toho je také úspěšným podnikatelem s vlastní sportovní značkou Just Lift, která má ve svém portfoliu různé fitness doplňky a oblečení. Jeho postava je výsledkem těžkých vah a striktního dodržování principů clean eating stravování. Během několika let se mu podařilo vybudovat doslova digitální impérium na sociálních sítích, kde ho sleduje 13 miliónů fanoušků. I to je důvod, proč si na své prezentaci dává skutečně záležet.

Zveřejnění jedné konkrétní fotografie z luxusního hotelu u bazénu na Kypru ho však doteď mrzí. Dostala se totiž do hledáčku motivačních webů, které na ni přidaly citát. Jak uvedl na svém blogu, podobným motivačním citátům moc nefandí. Své fanoušky učí, že úspěchu mohou dosáhnout pouze tvrdou prací, kterou se zároveň prezentuje. Fotky plné luxusu a citátů nepovažuje za inspirativní. Tvrdí, že ho nepohání peníze, ale spokojenost s tím, že dokáže překonávat těžké překážky či limity.

Kvůli štíhlé postavě začal experimentovat s cvičením

Jeho fitness cesta začala v šestnácti. Přestože sportoval, byl vysoký a štvala ho štíhlá postava. Ke cvičení se dostal prostřednictvím spolužáka, který na sobě makal doma v garáži. Když viděl jeho postavu, ptal se ho na rady, jak by se k takové postavě dopracoval také. Ještě ten samý den si koupil domů závaží, se kterými hned začal trénovat. Ke cvičení přistupoval s nadšením a velmi rychle pochopil, že výsledky požadují důslednost a vytrvalost.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Když přišly první výsledky, těšily ho chvály okolí a jeho motivace rostla. Tréninky ho naučily na sobě poctivě pracovat, k tomu motivuje i své fanoušky. Jeho oblíbenou svalovou partií jsou záda. Do tréninkové rutiny doporučuje zařadit hlavně tři cviky – dřepy, bench press a mrtvý tah. Právě dřepy považuje za nejtěžší cvik, ale zároveň dodává, že přinášejí nejvíce výsledků. Hlavně začátečníkům doporučuje, ať se vykašlou na pokročilé techniky jako supersety či dropsety a soustředí se spíše na budování základů.

Tréninky sedm dní v týdnu bez odpočinku

Simeon Panda je fanouškem principu pyramidy, tedy zvyšování váhy a snižování počtu opakování v sérii. Zároveň apeluje i na důležitost tréninkového plánu, kterého byste se měli držet delší dobu. Doporučuje to hlavně začátečníkům, kteří by měli být trpěliví, než přijdou první výsledky. Zajímavostí je, že on sám trénuje sedm dní v týdnu bez odpočinku. Zvedá těžké váhy a zařazuje i kardio. Neříká, že je to nutné v tak časté míře, ale považuje to za správné a návštěvu posilovny pokládá za svou denní potřebu. Kromě tvrdých tréninků je i zastáncem velmi přísného dodržování stravy. Celý rok se snaží držet pravidel clean eating stravování, do kterého občas zařazuje i cheat meal. Jí 5 až 6x denně a jeho jídelníček tvoří většinou hodně ryb, protože jsou jednoduché na přípravu, červené maso, kuřecí maso, vajíčka a zelenina.

Kontroverze spojená s užíváním steroidů

Simeon Panda o sobě zarytě tvrdí, že je naturálem. Navzdory jeho poselství o tvrdé dřině ve cvičení či stravování se nevyhnul podezření z užívání steroidů. Ty nikdy nepřiznal a z obvinění veřejnosti byl nešťastný.

,,Mám pocit, že musím lidem ukázat, čeho se dá dosáhnout pomocí naturálního budování svalů, pokud do toho jdete na 110% a děláte to správně.“

– Simeon Panda 

Pochybovače se snažil několikrát přesvědčit, že za jeho formou je pouze poctivé cvičení a strava. Simeon Panda argumentuje účastí v soutěži Musclemania, kde je jednou z podmínek naturální forma a každý účastník musí projít testem na steroidy. Zároveň podstoupil detektor lži, který s 98% přesností neprokázal, že by Simeon během dvou otázek o steroidech lhal.

Hlasy kritiků však přesto neutichaly, ale Simeon Panda se přesto nevzdával. Výsledky detektoru lži později doplnil i testem vlasového folikulu, který dokáže odhalit užívání steroidů až 90 dní po ukončení kúry. I tento test absolvoval úspěšně. Pochybovačům to však nestačí, protože o datu testu věděl a s případným užíváním steroidů mohl přestat dříve. Toto vše a ještě mnohem více se dozvíte v našem novém videu, ve kterém vás Jan Liška seznámí se Simeonem Pandou. Potom se s námi nezapomeňte podělit o vaše názory.

Co si o oblíbeném fitness influencerovi myslíte vy? Věříte, že svou postavu vymakal přirozeným způsobem nebo se přikláníte k verzi se steroidy? Pevně věříme, že se vám tento článek líbil, a budeme rádi, pokud ho podpoříte sdílením.

Zdroje:

[1] Simeon Panda – https://simeonpanda.com

[2] Simeon Panda Bodybuilder – https://www.greatestphysiques.com/male-physiques/simeon-panda/

[3] Simeon Panda Biography – https://www.thefamouspeople.com/profiles/simeon-panda-31845.php

[4] Phillip Ellis – Watch Bodybuilder Simeon Panda Break Down How He Built His Digital Fitness Empire – https://www.menshealth.com/fitness/a33379624/bodybuilder-simeon-panda-ct-fletcher-just-lift-fitness-empire/

[5] Who is Simeon Panda ? know more about MuscleMania Pro tag holder – https://www.funmansite.com/health-fitness/who-is-simeon-panda-know-more-about-musclemania-pro-tag-holder/

[6] Muscle Mania: Simeon Panda – https://musclemania.com/tag/simeon-panda/

[7] Simeon Panda: Beast Mode To Bodybuilder – https://blackdoctor.org/simeon-panda-beast-mode-to-bodybuilder/

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *