Fitness recept: Avokádové loďky plněné vajíčkem

Fitness recept: Avokádové loďky plněné vajíčkem

Avokádo se v poslední době těší velké oblibě, nejen pro úžasnou chuť univerzální použití, ale i pro jeho nutriční obsah a podíl zdravých tuků, které jsou pro tělo nesmírně prospěšné. My jsme ho tentokrát použili v rychlém snídaňovém receptu – avokádové loďky plněné vajíčkem, jehož příprava nám trvala pouze pár minut, ale o energii a úsměv na tváři jsme měli postaráno na celé dopoledne. Pojďte si ho s námi připravit i vy!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Avokádo podélně rozkrojíme a vyjmeme z něj pecku. Obě poloviny avokáda vydlabeme lžící, abychom vytvořili více prostoru pro vajíčko. Spodní část avokáda trochu seřízneme do roviny, aby se nám na plechu nepřevrátilo. Avokádo zlehka potřeme citrónovou šťávou, osolíme ho a do vydlabané části vložíme nejdříve vaječný žloutek, a pak ho zalijeme vhodným množstvím bílku, aby z avokáda nevyteklo. Vajíčko osolíme, opepříme a avokádo pečeme na plechu vystlaném pečícím papírem nebo postříkaném olivovým olejem ve spreji při teplotě 200°C přibližně 15-20 minut. Takto upečené avokádo podáváme ještě teplé, posypané čerstvými bylinkami či klíčky. Přejeme příjemný gurmánský zážitek!

Fitness recept: Avokádové loďky plněné vajíčkem
Nutriční hodnotyna 1 porci (celkově 4 porce)
Kalorie168
Bílkoviny7 g
Sacharidy4 g
Tuky15 g

Věříme, že vám tento jednoduchý, ale o to chutnější recept na avokádové loďky plněné vajíčkem padl do oka a budete si ho pravidelně připravovat, možná i s obměněnou náplní. Pokud se vám recept líbil, budeme rádi, pokud ho podpoříte sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *