Fitness recept: Bounty dort s lahodnou kombinací kokosu a čokolády

Fitness recept: Bounty dort s lahodnou kombinací kokosu a čokolády

Říká se, že méně je někdy více. To ale zaručeně neplatí u naší oblíbené kokosové tyčinky. Proto jsme se rozhodli připravit si ji rovnou ve velké dortové formě, a navíc ve zdravější verzi se skvělými nutričními hodnotami! Vyzkoušejte náš čokoládovo-kokosový Bounty dort bez mouky a vychutnejte si tuto dobrotu plnou intenzivních chutí. Pojďme se pustit do její přípravy!

Na přípravu korpusu potřebujeme:

Na přípravu náplně potřebujeme:

Na přípravu polevy potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Ovesné vločky a kokos rozmixujeme na konzistenci mouky. Ke směsi přilejeme rozpuštěné máslo a promícháme. Když je těsto příliš suché, přilejeme k němu ještě trochu mléka. Připravené těsto vtlačíme do dortové formy (my jsme použili formu o průměru 20 cm). Dále si připravíme náplň. Tvaroh smícháme s vajíčky, xylitolem a strouhaným kokosem. Náplň nalejeme na připravený korpus a dort pečeme při teplotě 170 °C přibližně 50 minut. Dort necháme částečně vychladnout a následně na něj nalejeme polevu. Tu připravíme rozpuštěním čokolády s tuhou částí kokosového mléka. Dort necháme ztuhnout v chladničce alespoň 3 hodiny a můžeme podávat.

Fitness recept: Bounty dort s lahodnou kombinací kokosu a čokolády
Nutriční hodnoty1 kousek (celkově 10 kousků)
Kalorie255
Bílkoviny7 g
Sacharidy23 g
Tuky15 g

Věříme, že si na tomto Bounty dortu ve fit verzi s originální a exotickou chutí pochutnáte stejně jako my. Pokud se vám recept líbil, nezapomeňte se o něj podělit a inspirujte tak vaše okolí ke zdravému pečení.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

  1. Verča Alznauerova
    3. 03. 2024
    Odpověď:

    vždyť to ma víc tuku jak bílkovin 🤨😬😳

    Odpovědět Zobrazit odpovědi
    1. Simona Svobodová
      5. 03. 2024
      Odpověď:

      Pěkný den, Verčo, v receptu nezmiňujeme, že by se jednalo o proteinovou verzi, proto podíl bílkovin není příliš vysoký. Naším cílem bylo nabídnout alternativu ve formě dortu k populární Bounty tyčince.
      Jen pro představu:
      – Jeden kousek našeho dortu, který váží cca 95 g, má přibližně (255 kcal, 7 g bílkovin, 23 g sacharidů a 15 g tuku).
      – Ve srovnání s tím má 95 g tyčinky Bounty 462 kcal, 3,5 g bílkovin, 56 g sacharidů a 25 g tuku.
      I to je důvod, proč náš dortík považujeme za vhodnější alternativu. Pokud je člověk aktivní a má pestrý jídelníček, určitě se nemusí snacku s obsahem 15 g tuku bát. Věříme, že pokud ho vyzkoušíte, určitě pochopíte, proč si vysloužil právoplatné místo mezi našimi oblíbenými dezerty.

      Odpovědět