Dortová lízátka neboli cake pops patří mezi dezerty, které skvěle chutnají, a navíc jsou díky špejli maximálně praktické na servírování. Když se do nich zakousnete, hned ucítíte perfektní souhru vláčného těsta s tvarohovým krémem, kterou trefně doplňuje čokoládová poleva s lyofilizovanými jahodami. Tohle kombo prostě musíte vyzkoušet!
Budeme potřebovat:
- 250 g žitné celozrnné mouky
- 130 ml mléka
- 70 g xylitolu
- 70 g hořké čokolády
- 50 ml kokosového oleje
- 50 g nízkotučného tvarohu
- 35 g lyofilizovaných jahod (20 g do těsta, 15 g na ozdobení)
- 30 g vanilkového proteinu
- 25 g lyofilizovaných malin
- 4 vajíčka
- 1/2 prášku do pečiva
- špetku soli
- flavor drops podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
V misce si smícháme mouku, prášek do pečiva, protein, špetku soli a xylitol. Zamícháme a pak postupně přidáme tekuté ingredience, tedy povolený kokosový olej, mléko a vajíčka. Vše opět důkladně promícháme. Nakonec přidáme i lyofilizované maliny.
Pak si vezmeme plech vyložený pečícím papírem a těsto do něj rovnoměrně nalijeme. Vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 45 minut. Pak přidáme teplotu na 180 °C a pečeme dalších 10 minut. Jestli je těsto hotové, poznáme tak, že do něj zapíchneme špejli. Pokud ji vytáhneme suchou, máme hotovo a můžeme vyndat z trouby. Pokud je těsto ještě nedopečené, necháme v troubě a po 5 minutách kontrolujeme, dokud nebude hotové.
Těsto necháme vychladnout a pak ho nadrobíme do misky. K tomu přidáme tvaroh dochucený flavor drops, promícháme a z těsta vytvarujeme 12 kuliček. Ty vložíme na 20 minut do mrazáku, aby nám ztuhly. Mezitím si připravíme polevu tím, že rozpustíme čokoládu na polevu ve vodní lázni v hrnci nebo v silikonovém obalu. Můžeme ji dát rozpustit i do mikrovlnky. Když vytáhneme kuličky z mrazáku, obalujeme je v roztopené čokoládě a pak je posypeme drcenými lyofilizovanými jahodami. Bude se nám to dělat lépe, pokud je už před obalováním napíchneme na špejli, se kterou budeme pak dezert rovnou podávat. Když máme dortová lízátka obalená v čokoládě a dozdobená sušeným ovocem, dáme je ještě na 15 minut do mrazáku. A pak už se do nich můžeme s chutí pustit.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 209 kcal |
Bílkoviny | 7 g |
Sacharidy | 23 g |
Tuky | 9 g |
Vláknina | 4 g |
Pokud máte rádi jednoporcové dezerty, pak si tato lízátka na špejli zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář