Fitness recept: Cheesecake s příchutí skořicové rolky

Fitness recept: Cheesecake s příchutí skořicové rolky

Kdo by nemiloval cheesecake. My se dnes rozhodli připravit vánoční verzi této dobroty, která vám připomene chuť cukroví a dalších dobrot, které k prosinci prostě patří. Do každé vrstvy jsme použili naši limitku kešu krém s příchutí Cinnamon rolls, která dezert doladí k dokonalosti. A jistě vás potěší i vysoký obsah bílkovin, který není pro vánoční dobroty úplně typický. Tak kdo si pochutná s námi? 

Na základ budeme potřebovat:

Na tvarohovou část budeme potřebovat:

Na ozdobení:

Cheesecake s příchutí skořicové rolky - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si připravíme základ cheesecaku. Rozdrobíme si na malé kousky sušenky (můžeme použít i sekáček) a přidáme k nim kešu krém – Cinnamon rolls

Cheesecake s příchutí skořicové rolky - sušenkový základ

Důkladně promícháme, aby se nám hmota propojila. Chlebíčkovou formu si vystříkáme olejem ve spreji nebo vyložíme pečícím papírem. Ze sušenkové směsi odebereme 2 lžíce, které si dáme bokem. Ty pak použijeme do těsta. Zbytek namačkáme lžící nebo rukama rovnoměrně na celé dno formy, aby nám vznikl pevný základ. Ten dáme do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 10 minut. 

Cheesecake s příchutí skořicové rolky - sušenkový základ ve formě

Mezitím si v misce vyšleháme společně tvaroh, vajíčka, protein a podle chuti můžeme přidat i pár kapek vanilkových flavor drops. Pak přidáme i kešu krém – Cinnamon rolls a opět důkladně vymixujeme.

Cheesecake s příchutí skořicové rolky - krém

Na upečený korpus pak nalijeme polovinu tvarohového krému. Na něj dáme část sušenkové směsi (rozdělené do 6–7 menších hromádek), kterou máme odloženou ze základu. 

Cheesecake s příchutí skořicové rolky - plnění krému

Na to nalijeme zbytek tvarohové směsi. Takto připravený cheesecake dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme asi 60–70 minut. Po vytažení dozdobíme kešu krémem – Cinnamon rolls, kousky kešu ořechů a skořicí. Necháme vychladnout a můžeme podávat.

Cheesecake s příchutí skořicové rolky
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 10 porcí)
Energetická hodnota247 kcal
Bílkoviny21 g
Sacharidy18,5 g
Tuky9,5 g
Vláknina1,5 g

Tato vánoční dobrota nabitá bílkovinami si vás získá nejen svou chutí, ale také podmanivou vůní. V receptu dokonale vynikne naše limitka kešu krém – Cinnamon rolls. Pokud ji ale doma nemáte, můžete nahradit i klasickým kešu máslem 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *