Fitness recept: Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémem

Fitness recept: Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémem

Roláda je dezert, který nejen skvěle vypadá, ale také chutná. A tahle se nám obzvlášť povedla. Základ tvoří nadýchané a vláčné kakaové těsto, které se vám při rolování nebude rozlamovat. To ocení zejména kuchařští nováčci. Krém jsme připravili z tvarohu nabitého bílkovinami a kokosu, který roládě dodá další chuťový rozměr. No a co by to bylo za dezert bez čokoládové polevy? Opražené kousky kokosu na povrchu jsou už pak jen pomyslnou tečkou, která roládu vyšvihne na ještě vyšší úroveň. Tak co, pustíte se do ní také? 

Na roládu budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

Na ozdobení budeme potřebovat:

Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémem - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve si připravíme těsto na roládu. Nachystáme si dvě misky a do nich oddělíme bílky a žloutky. Do bílků přidáme špetku soli a vyšleháme tuhý sníh. Do žloutků nasypeme 50 g xylitolu, přilijeme lžíci vlažné vody a šleháme, dokud nám nevznikne krémová pěna. K té pak přisypeme prosátou mouku, kakaový i kypřící prášek a společně pomocí stěrky promícháme. Nakonec opatrně vmícháme i sníh z bílků. Jakmile máme těsto hotové, rozetřeme ho na velký plech, který jsme si předtím vyložili pečícím papírem. Plech s těstem pak vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 10–15 minut. Po upečení si opatrně vezmeme plát těsta, ze kterého sundáme pečící papír, a ještě horké ho přendáme na čistou navlhčenou utěrku. Na ní těsto srolujeme a necháme takto vychladnout. 

Mezitím si připravíme krém, kterým budeme plnit roládu. Do misky si dáme tvaroh, 70 g xylitolu, strouhaný kokos a společně smícháme.

Náš tip: Pokud chcete, aby měla roláda ještě intenzivnější kokosovou chuť, můžete přidat kokosový protein, kokosové flavor drops nebo kokosové mléko.

Jakmile nám vychladne plát těsta, rozmotáme ho, natřeme krémem a pevně zamotáme zpět, aby vznikla roláda. 

Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémem - postup

Pak už zbývá jen vylepšit roládu tak, aby vypadala na pohled ještě lépe, a s tím nám pomůže zdobení. Nejprve si vezmeme pánev, kterou rozpálíme, a nasypeme na ni plátky kokosu. Ty pražíme, dokud nebudou lehce nahnědlé. Pak je odložíme stranou. 

Dále si vezmeme misku, do které dáme čokoládu a kokosový olej. Tyto dvě suroviny necháme společně rozpustit, a to buď v mikrovlnce, nebo ve vodní lázni. Čokoládovou polevu pak nalijeme rovnoměrně na roládu. Na závěr vezmeme opražené kousky kokosu a čokoládovou polevu na roládě s nimi posypeme. 

Čokoládová roláda s tvarohovo-kokosovým krémem
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 17 kusů)
Energetická hodnota106 kcal
Bílkoviny6 g
Sacharidy7 g
Tuky6 g

Než se do rolády pustíte, nechte ji alespoň 2 hodiny ztuhnout v lednici, aby měla ideální konzistenci. A pokud jste hodně nedočkaví, můžete si pomoci mrazničkou, ve které bude tento proces trvat kratší dobu. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *