Fitness recept: Indonéské kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Fitness recept: Indonéské kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Dnešní recept je jako stvořený pro všechny milovníky masa. Tentokrát jsme si pro vás připravili specialitu v podobě indonéského špízu, který můžete znát také pod názvem satay. Jedná se o marinované maso, které se napíchá na špejli a orestuje. Tím si udrží svou chuť a šťavnatost. Pak už ho jen namáčíte do připraveného dipu a můžete jíst. My k satay zvolili arašídovou omáčku, která se ke kuřecímu masu dokonale hodí. Posuďte sami. 

Na maso s marinádou budeme potřebovat:

  • 600 g kuřecích prsou 
  • 100 ml kokosového mléka 
  • 15 g kokosového cukru
  • 15 g čerstvého zázvoru (najemno nastrouhaného)
  • 3 stroužky česneku (prolisované)
  • 2 PL sójové omáčky 
  • 1 PL ghí na restování masa
  • 2 ČL kari koření
  • 1 ČL kurkumy 

Na omáčku budeme potřebovat:

Při servírování můžeme přidat: 

  • čerstvý koriandr
  • limetkovou šťávu
  • rýži
ingredience na indonéské kuřecí satay s arašídovou omáčkou

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve si připravíme kuřecí prsa, která opláchneme a nakrájíme na větší kousky. Pak se pustíme do marinády. Vezmeme si misku a v ní smícháme kokosové mléko, kokosový cukr, kousek zázvoru nastrouhaného najemno, prolisovaný česnek, sójovou omáčku, kurkumu a kari koření. Maso do marinády vložíme, zamícháme a necháme uležet v lednici alespoň dvě hodiny, ideálně ale přes noc.

Když je maso odležené, můžeme pokračovat v přípravě. Vezmeme si špejle (mohou být ze dřeva, nerezu nebo jiného bezpečného materiálu) a na ně opatrně napichujeme kuřecí maso. Mezi jednotlivými kousky necháváme drobné mezery, aby se maso lépe propeklo. Pak špízy zprudka orestujeme na rozpáleném ghí

Dále už nám zbývá jen připravit omáčku. Postup je jednoduchý. Všechny ingredience (arašídové máslo, kokosové mléko, kokosový cukr, sójovou omáčku, srirachu a šťávu z limetky) společně smícháme a pak doředíme podle potřeby vodou. S mícháním si můžeme pomoci mixérem, který nám snadno vytvoří jemně krémovou konzistenci. No a máme hotovo. Nakonec můžete talíř s jídlem dozdobit limetkou, arašídy nebo koriandrem.

Indonéské kuřecí satay s arašídovou omáčkou
Nutriční hodnoty
1 porce bez přílohy (celkem 4 porce)
Kalorie432 
Bílkoviny43 g
Sacharidy11 g
Tuky24 g

Kuřecí satay můžete podávat s rýží nebo jakoukoliv jinou přílohou. Pokud jste ovšem milovníci masa, dost možná ji ani potřebovat nebudete. Tak dobrou chuť! 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *