Fitness recept: Kefírová bábovka s ořechy a čokoládou

Fitness recept: Kefírová bábovka s ořechy a čokoládou

Taky nemáte rádi vysušené bábovky? Pak jste tu dneska správně. Tahle dobrota je totiž maximálně vláčná, navíc si vás získá i svou podmanivou vůní. Kombinace ořechů a čokolády snad nemůže nikdy dopadnout špatně. A tahle bábovka je toho jasným důkazem. 

Budeme potřebovat:

Na podávání budeme potřebovat:

Kefírová bábovka s ořechy a čokoládou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Celá vajíčka si rozklepneme do misky, přidáme k nim cukr a vyšleháme do bílé pěny. Pak ke směsi přilijeme kefír, pomleté nebo najemno nasekané ořechy a prosáté mouky s práškem do pečiva a špetkou soli. Vše spolu krátce zamícháme. Na závěr do těsta přidáme nasekanou hořkou čokoládu (70 g). Vše opět důkladně promícháme. Těsto přelijeme do bábovkové formy, kterou jsme si předtím vystříkali olejem ve spreji a vysypaly moukou. 

Kefírová bábovka s ořechy a čokoládou - postup

Bábovku dáme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 40 minut. Pak teplotu zvýšíme na 180 °C a pečeme ještě dalších 10 minut. Když máme hotovo, vytáhneme z trouby a vyklopíme na talíř. V mikrovlnce nebo vodní lázni si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejem. Můžeme k tomu použít i silikonový sáček. Touto polevou pak polijeme bábovku. Necháme trošku vychladnout a pak můžeme podávat. 

Kefírová bábovka s ořechy a čokoládou

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 15 kusů)
Energetická hodnota160 kcal
Bílkoviny5 g
Sacharidy16 g
Tuky8 g
Vláknina2 g

Tak co, máte chuť se zakousnout do této vláčné bábovky s kombinací ořechů a čokolády? Skvěle chutnají i v případě, že je doplníte třeba našimi zero omáčkami

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *