Fitness recept: Kokosový cheesecake s vysokým obsahem bílkovin

Fitness recept: Kokosový cheesecake s vysokým obsahem bílkovin

Udržujete si formu a hlídáte si příjem kalorií, ale cheesecake je vaší slabostí? Máme pro vás fitness recept na koláč s vysokým obsahem bílkovin. Cheesecake je nenáročný na přípravu a zároveň skvělým zdrojem proteinu, v každém kousku dokonce najdete až 21 g bílkovin. Dezert můžete podávat s horkým ovocem, skvělou volbou jsou například maliny.

Na korpus potřebujeme:

  • 250 ovesných vloček
  • 47 g jablečného pyré
  • 15 – 30 ml vody
  • 14 g rozpuštěného kokosového oleje
  • ½ ČL vanilkových Flavor Drops

Na náplň potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup přípravy:

Suroviny na korpus rozmixujeme, dokud nevznikne rovnoměrné těsto. Následně ho vložíme do dortové formy s průměrem přibližně 25 cm a pomocí lžíce nebo ruky ho rozvrstvíme na dno a okraje formy.

Následně si připravíme náplň. Všechny suroviny na náplň smícháme, až nám vznikne jemný krém bez hrudek. Do náplně nastrouháme 30 – 50 g strouhaného kokosu, čímž dosáhneme ještě intenzivnější chutě. V případě potřeby můžeme použít i tyčový mixér. Připravený krém vylijeme do dortové formy na těsto a vše spolu pečeme 35 – 40 minut při 170°C, dokud nebude mít zlatavou barvu. Po upečení vytáhneme cheesecake z trouby a necháme vychladnout. Před podáváním ho ozdobíme malinami a můžeme servírovat. Dobrou chuť!

Kokosový cheesecake s vysokým obsahem bílkovin

Nutriční hodnoty na 1 řez (celkově 10 řezů)

Kalorie

Bílkoviny

Sacharidy

Tuky

315

21 g

35 g

12 g

Oslovil vás proteinový cheesecake a už se nemůžete dočkat, až si ho doma připravíte? Dejte nám vědět, jak vám recept chutnal a případně nám můžete poslat fotku vašeho koláče. Pokud vás recept zaujal, podělte se o něj sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *