Fitness recept: Krémová čokoládová pěna s ovocem a ořechy

Fitness recept: Krémová čokoládová pěna s ovocem a ořechy

Krémová čokoládová pěna, která se doslova rozplývá na jazyku. Že jsme vám udělali chutě? Tak si pojďte společně s námi připravit dnešní recept. Bude vám k tomu stačit jen pár ingrediencí a výsledek předčí vaše očekávání. Po prvním ochutnání by vás ani nenapadlo, že základ dezertu tvoří batáty, které dodají sladkost a vyšší podíl vlákniny. Navíc pomohou také dotvořit dokonale krémovou konzistenci. Tento dezert prostě zaručeně potěší všechny milovníky čokolády. 

Budeme potřebovat:

Na dozdobení budeme potřebovat:

Krémová čokoládová pěna s ovocem a ořechy - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve se pustíme do přípravy sladkých brambor. Oloupeme si je, nakrájíme na menší kousky a necháme ve vodě uvařit doměkka. Jakmile máme hotovo, slijeme vodu a batáty dáme do mixéru. Mixujeme tak dlouho, dokud nemají úplně hladkou konzistenci. 

Dále si připravíme vodní lázeň. Vezmeme větší hrnec, do kterého nalijeme horkou vodu, a dáme na sporák vařit. Do něj pak vložíme prázdný hrnec, ve kterém necháme rozpouštět hořkou čokoládu nalámanou na menší kousky. Jakmile má tekutou konzistenci, přilijeme ji k batátům a metličkou společně zamícháme. Můžeme si pomoci i mixérem. Nakonec přidáme i ZERO čokoládový sirup, protein a opět promícháme.

Krémová čokoládová pěna s ovocem a ořechy - postup

Pokud se nám zdá konzistence příliš tuhá, můžeme přidat trošku vody, mléka, smetany nebo kokosového mléka. Měl by nám vzniknout jemný krém s nadýchanou konzistencí.

Nakonec si nachystáme 4 pohárky, které krémem rovnoměrně naplníme. Aby dezert lahodil i oku, můžeme dozdobit ořechy, ovocem nebo čímkoliv jiným, co máme rádi. 

Krémová čokoládová pěna s ovocem a ořechy
Nutriční hodnoty
1 porce bez zdobení (celkem 4 porce)
Kalorie261 
Bílkoviny10 g
Sacharidy27 g
Tuky11 g
Vláknina7 g

Patříte mezi čokoholiky? Pak je pro vás tento recept jako stvořený. A pro ještě větší kakaové potěšení můžete celý dezert několika čtverečky čokolády dozdobit. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *