Fitness recept: Křupavá pizza, která má jen 54 kcal v jednom kousku

Fitness recept: Křupavá pizza, která má jen 54 kcal v jednom kousku

Znáte člověka, který by neměl rád pizzu? My ne, proto jsme se rozhodli, že připravíme recept, se kterým si tuto italskou dobrotu může doma snadno udělat každý. Stačí smíchat pár ingrediencí, které vytvoří lahodné těsto. No a na něj pak můžete dát vše, co máte rádi. Skvěle bude chutnat s různými šunkami, sýry i zeleninou. Pokud nevíte, jakou kombinaci zvolit, inspirujte se naším receptem. My jsme vsadili na kombinaci kečupu, oliv, rajčat a mozzarelly. A za toto spojení ručíme svými chuťovými pohárky.

Na těsto budeme potřebovat:

Na dokončení budeme potřebovat:

Křupavá pizza, která má jen 54 kcal v jednom kousku - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V misce si smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Přilijeme mléko a ručně vypracujeme pevné a nelepivé těsto. Pokud máme čas, můžeme ho nechat pár minut odležet v lednici. Poté si z něj vytvoříme kouli, kterou na lehce pomoučeném vále pomocí válečku nebo rukou vytvarujeme do tenkého kruhu. Jeho průměr by neměl být větší než pánev, na které budeme těsto opékat. Základ na pizzu pak nasucho opečeme na větší pánvi z jedné strany, dokud se nezačne nafukovat. Těsto neobracíme a místo toho pánev odstavíme ze sporáku. Základ rovnou potřeme kečupem a rozložíme na něj nakrájené olivy a rajčata. Nakonec pizzu ještě zasypeme nastrouhanou mozzarellou a posypeme sušenou bazalkou

Křupavá pizza, která má jen 54 kcal v jednom kousku - postup

Dále je ještě potřeba ji zapéct. Pokud máme pánev vhodnou do trouby, je to o to jednodušší. V opačném případě je potřeba pizzu přenést na plech vyložený pečícím papírem. Téměř hotovou pizzu zapékáme v troubě na 220 °C asi 5–10 minut. Jakmile se mozzarella hezky rozteče po povrchu pizzy, máme hotovo. Než se do ní pustíme, dozdobíme ji lístky čerstvé bazalky. Ty pizze dodají tu pravou chuť Itálie. 

Křupavá pizza, která má jen 54 kcal v jednom kousku
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 8 kusů)
Energetická hodnota54 kcal
Bílkoviny3 g
Sacharidy7,5 g
Tuky1 g
Vláknina1,5 g

Na pizzu už nemusíte chodit jen do italské restaurace. Tuto dobrotu si snadno vytvoříte za chvíli i doma. Výhodou je, že má jeden kousek jen cca 54 kcal.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *