Šťavnaté maso a omáčka plná chutí jsou skvělým základem lahodného jídla. Pak už stačí jen vybrat si, kterou přílohu zvolíte. My tentokrát vsadili na kombinaci rýže se zeleninou a bylinkami. Díky svému složení se jídlo skvěle hodí i do jídelníčku na hubnutí. Dá se vzít taky jako krabičkový oběd do práce. Zkrátka ideální dobrota.
Budeme potřebovat:
- 400 g kuřecích prsou
- 30 ml sójové omáčky
- 25 g třtinového cukru
- 20 ml rýžového octa
- 5cm kousek zázvoru
- 4 stroužky česneku
- 4 větvičky jarní cibulky
- 2 PL olivového oleje
- 1 ČL kukuřičného škrobu
- mletý pepř podle chuti
- sůl podle chuti
Na podávání budeme potřebovat:
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Kuřecí prsa si očistíme, nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme podle chuti. Rozpálíme si pánvičku, dáme na ni 1 a ½ PL olivového oleje a restujeme maso dozlatova ze všech stran. Pak si ho dáme bokem do misky, na tu stejnou pánev přidáme ½ PL oleje, rozpálíme a orestujeme na něm nadrobno nasekaný česnek a zázvor. Přilijeme sójovku, rýžový ocet, přidáme třtinový cukr a omáčku necháme probublat. Do omáčky vmícháme kukuřičný škrob rozmíchaný v trošce vody, který omáčku zahustí. Na závěr do pánve vrátíme opečené maso a přidáme i jarní cibulku nakrájenou na větší kousky.
Vše ještě krátce povaříme, dochutíme podle potřeby a doředíme kdyžtak vodou. Podáváme s vařenou rýží, bulgurem, sezamem, bylinkami, případně zeleninou.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 256 kcal |
Bílkoviny | 32 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 8 g |
Pokud hledáte tipy na zdravé obědy plné bílkovin, pak si kuře Teriyaki zamilujete.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář