Fitness recept: Květákové a brokolicové placky

Fitness recept: Květákové a brokolicové placky

Čerstvé a voňavé suroviny, chvilka času a chuť na něco zdravého a chutného může znamenat pouze jedno, dokonalý recept na oběd nebo večeři. Dnešním vítězem se jednoznačně staly květákové a brokolicové placky, které lákají nejen vůní, ale i skvělým nutričním složením. Co říkáte? Vsadíte na tento recept i vy?

Na přípravu květákových placek potřebujeme:

Na přípravu brokolicových placek potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

V první řadě si zvlášť v osolené vodě uvaříme květákové a brokolicové hlavičky. Brokolice se uvaří rychleji. Když budou hlavičky měkké, tak je zvlášť pokrájíme na malé kousky. Ke květáku přidáme mouku, psyllium, petrželovou nať, vejce, lněná semínka, prolisovaný česnek a koření podle chuti. V další misce si připravíme brokolicovou směs, a to smícháním nasekané brokolice, cheddaru, mouky, psyllia, vajíčka, hořčice a koření. Obě směsi pořádně promícháme, aby se nám spojily všechny ingredience. Pokud se nám některá směs zdá příliš tekutá, přidáme trošku psyllia, případně mouky. Rozehřejeme si pánev a postříkáme ji olivovým olejem ve spreji. Následně za pomoci lžičky tvarujeme na pánvi placky z obou směsí. Opékáme je na mírném plamenu z obou stran asi 2-3 minutky dozlatova. Podáváme ještě teplé a přelité bílým jogurtem, skyrem, zakysanou smetanou či oblíbenou bezkalorickou omáčkou. Dobrou chuť!

Fitness recept: Květákové a brokolicové placky
Nutriční hodnotyna 1 květákovou placku (celkově 10 placek)
Kalorie63
Bílkoviny3 g
Sacharidy8 g
Tuky2 g
Vláknina4,5 g
Nutriční hodnotyna 1 brokolicovou placku (celkově 10 placek)
Kalorie67
Bílkoviny3,2 g
Sacharidy7,4 g
Tuky2 g
Vláknina4 g

Věříme, že se tento recept na květákové a brokolicové placky rozhodnete vyzkoušet, a pokud si recept zamilujete, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *