Fitness recept: Mexické tacos s tofu a zeleninou

Fitness recept: Mexické tacos s tofu a zeleninou

Z tortilly nemusíte pořád vytvářet jen wrap, burrito nebo quesadillu. Co takhle dát šanci i jiné dobrotě? S mexickým tacos rozhodně nešlápnete vedle. Na naplnění jsme použili naše tofu a zeleninovou směs. Díky tomu je plněná tortilla vhodná i pro vegetariány. No a samozřejmě nesmí chybět ani lahodné ZERO omáčky, které pomohou vytvořit dokonalý chuťový zážitek, ale nepřidají zbytečné kalorie navíc. 

Budeme potřebovat:

Mexické tacos s tofu a zeleninou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Vezmeme si hlávkový salát a natrháme ho na větší kusy. Cherry rajčata, papriku, cibuli a okurky si nakrájíme na menší kousky a vše společně i s kukuřicí smícháme. Pak si nachystáme tofu, které nakrájíme na kostičky a ochutíme solí, pepřem i uzenou paprikou. Na pánvi, kterou jsme si vystříkali olejem ve spreji a rozpálili, restujeme tofu asi 3–5 minut. Na jiné pánvi nebo v mikrovlnce si rozehřejeme placky a ty naplníme zeleninou a orestovaným tofu. Na závěr je ještě polijeme podle chuti omáčkami sladké chilli a medovo-hořčičnou. Celé tacos můžeme ještě zakápnout šťávou z limetky.

Mexické tacos s tofu a zeleninou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 6 porcí)
Energetická hodnota201 kcal
Bílkoviny8 g
Sacharidy28 g
Tuky5,5 g
Vláknina4 g

Tento recept na tacos si zamilují všichni fanoušci wrapů, burrita a dalších dobrot připravených z tortilly. Skvěle se hodí třeba jako pokrm na piknik. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *