Fitness recept: Nadýchaná jahodovo-proteinová roláda s kokosem

Fitness recept: Nadýchaná jahodovo-proteinová roláda s kokosem

I vy zbožňujete jahody? V tom případě musíte tuto nadýchanou jahodovo-proteinovou roládu jednoznačně vyzkoušet! Kromě skvělé chuti vás potěší i vysokým obsahem bílkovin a pouze 72 kaloriemi na jeden řez. Pojďme na to!

Na těsto potřebujeme: 

Na krém potřebujeme: 

  • 250 g jemného tvarohu
  • 150 g jahod
  • sladidlo podle chuti (použili jsme 30 g medu)
  • 1 PL citrónové šťávy

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Začneme tím, že žloutky oddělíme od bílků. Ke žloutkům přimícháme kokos, protein, kypřící prášek, vodu a erythrit. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který jemně vmícháme do žloutkové směsi. Plech vyložíme pečícím papírem a nalijeme do něj připravené těsto. Následně těsto vložíme do trouby a pečeme 10 minut při teplotě 180 °C.

Upečený korpus necháme vychladnout a zatím si připravíme tvarohový krém. Tvaroh, citrónovou šťávu a sladidlo smícháme do hladkého krému, který naneseme na vychlazené těsto. Pár jahod překrojíme na polovinu a poklademe je podél těsta na levou stranu koláče. Zbývající jahody nakrájíme na malé kousky a rovnoměrně je rozvrstvíme na krém. Těsto pomalu a jemně srolujeme. Připravenou roládu necháme v lednici alespoň hodinu, aby pořádně ztuhla, a pak ji nakrájíme. Podáváme s čerstvými jahodami a strouhaným kokosem. Dobrou chuť! 

Fitness recept: Nadýchaná jahodovo-proteinová roláda s kokosem
Nutriční hodnotyna 1 řez (celkově 14 řezů)
Kalorie72
Sacharidy5 g
Bílkoviny5 g
Tuky4 g

Vyzkoušíte jahodovo-proteinovou roládu i vy? Dejte nám vědět do komentáře, a v případě, že se vám tento fitness recept líbil, podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *