Fitness recept: Nepečené sušenky s arašídovým krémem a čokoládou

Fitness recept: Nepečené sušenky s arašídovým krémem a čokoládou

Taky patříte mezi fanoušky populární tyčinky s arašídy a karamelem, která je celá zalitá čokoládou? Pak by vám neměla uniknout ani naše verze sušenek z arašídového másla, které mají oproti originálu vyšší podíl bílkovin. Velkou předností je, že neobsahují mouku, a navíc se snadno připravují. Nepotřebujete k tomu dokonce ani troubu. Ochutnejte a přesvědčte se o jejich dokonalosti sami. 

Na sušenky budeme potřebovat:

240 g ovesných vloček 

300 g iránských datlí (můžete použít i jakékoliv jiné datle nebo datlovou pastu)

100 ml vody

Na krém z arašídového másla budeme potřebovat:

300 g datlí (dá se použít i datlová pasta)

200 g rýžového proteinu 

120 g arašídového másla 

200 ml vody

Na polevu budeme potřebovat:

100 g hořké 80% čokolády 

20 g kokosového oleje

Na posypání budeme potřebovat:

30 g drcených arašídu

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejprve si připravíme sušenkové těsto. Postup je úplně jednoduchý. Vezmeme si ovesné vločky, 300 g datlí, 100 ml vody a vše společně dáme do mixéru. Mixujeme, dokud nezískáme hladké husté těsto. Pak si nachystáme plech vyložený pečícím papírem a postupně na něj pokládáme vytvarované ploché sušenky. Z těsta by mělo vzniknout 11 kusů. 

Jakmile máme hotové sušenky, pustíme se do přípravy krému. Opět vložíme všechny ingredience (300 g datlí, rýžový protein, arašídové máslo a 200 ml vody) do mixéru a mixujeme, dokud nevznikne hladký krém. S tím potřeme každou sušenku. Pak dáme sušenky i s krémem na několik hodin ztuhnout do ledničky.

A blížíme se do finále. Aby se sušenky co nejvíce podobaly ikonické arašídové tyčince, musíme si vytvořit i čokoládovou polevu. Na sporák dáme vařit hrnec s horkou vodou, do něj vložíme další prázdný hrnec, čímž vytvoříme vodní lázeň. Do prázdného hrnce na sporáku nalámeme čokoládu a necháme rozpustit i s kokosovým olejem. Tuto čokoládovou polevu rovnoměrně nalijeme na jednotlivé sušenky. Pak už zbývá jen posypat je nadrcenými arašídy a máme hotovo.  

sušenky s arašídovým krémem a čokoládou
Nutriční hodnoty
1 sušenka (celkem 11 kusů)
Kalorie467 
Bílkoviny23 g
Sacharidy56 g
Tuky15 g
Vláknina8 g

Pokud jste milovníky známé tyčinky, která spojuje chuť arašídů a sladkého karamelu v čokoládové polevě, pak si tyhle sušenky jistě také oblíbíte. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *