Fitness recept: Osvěžující borůvkové řezy plné bílkovin

Fitness recept: Osvěžující borůvkové řezy plné bílkovin

V dnešním receptu potěšíme všechny milovníky zdravých a méně kalorických dobrot. Základ lahodných řezů tvoří quinoa s vaječnými bílky a proteinem. Díky tomu rozhodně nebude o bílkoviny nouze. No a ve svěžím dezertu samozřejmě nesmí chybět ani borůvky, které vykouzlí další lákavou vrstvu. Pak už stačí jen rozdrobit na povrchu sušenku a těšit se, až dezert ztuhne v lednici. Nejlépe chutná během horkých letních dnů. 

Na první vrstvu budeme potřebovat:

Na další vrstvy budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve se pustíme do přípravy quinoy. Smícháme ji s vodou (na jeden díl quinoy připadnou 3 díly vody), což znamená, že 150 g quinoy uvaříme ve 450 ml vody. Jakmile je hotová a lehce vychladne, rozmixujeme ji s tekutými bílky a sladidlem. Pak přidáme i protein a zamícháme, aby se vše propojilo. Dále si připravíme menší plech nebo pekáč, který vystříkáme olejem ve spreji nebo vyložíme pečícím papírem. Do něj nalijeme směs, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 45–⁠50 minut.

Pak se pustíme do přípravy druhé vrstvy. Do menšího kastrůlku dáme 300 ml vody, borůvky, flavor drops a přivedeme společně k varu. Dále do směsi nasypeme agar a pořádně mícháme asi 2 minuty. Vzniklou hmotu pak nalijeme na upečené řezy. Na povrch na závěr nasypeme MoiMüv Protein Cookie, kterou jsme si předtím rozdrobili. Pak už stačí jen dát řezy do lednice, aby vše hezky ztuhlo. No a za pár hodin si můžeme pochutnat na osvěžující proteinové dobrotě. 

Osvěžující borůvkové řezy plné bílkovin
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 10 kousků)
Energetická hodnota120 kcal
Bílkoviny9,5 g
Sacharidy14 g
Tuky2,5 g
Vláknina2 g

Tyto lahodné borůvkové řezy z quinoy mají v jednom kousku jen 120 kcal. Můžete si ho tak vychutnat jako snack či dezert i v případě, že se snažíte zhubnout a omezujete svůj energetický příjem. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *