Fitness recept: Pečené citrónovo-medové kuře s brambory

Fitness recept: Pečené citrónovo-medové kuře s brambory

Pokud už vás nebaví maso s rýží na tisíc způsobů, pak vás určitě potěší dnešní recept. Tentokrát jsme kuřecí prsa i brambory naložili do marinády z citrónu, medu a olivového oleje. Tím jsme vykouzlili nezaměnitelné chuťové spojení, které si dokonale rozumí s masem i přílohou. Snadno tak připravíte lahodný oběd nebo večeři s pořádnou dávkou bílkovin. A pozor, v receptu pro vás máme také tip na servírování, kterým ohromíte návštěvu i svou drahou polovičku. 

Budeme potřebovat:

  • 800 g brambor 
  • 500 g kuřecích prsou 
  • 40 ml čerstvé citrónové šťávy (z 1–⁠2 citrónů)
  • 30 ml olivového oleje 
  • 30 g medu 
  • 1 ČL uzené mleté papriky 
  • sůl 
  • mletý pepř 
  • čerstvou petrželku na servírování (nemusí být)
  • 1 citrón nakrájený na plátky k servírování (nemusí být)
Pečené citrónovo-medové kuře s brambory - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejdříve si připravíme marinádu. V hrníčku smícháme tekutý med (pokud je tužší, můžeme ho zahřát, aby povolil), olivový olej, citrónovou šťávu, sůl a mletý pepř. Pak si vezmeme brambory, oloupeme slupku a nakrájíme je na kolečka nebo měsíčky.

Vezmeme si větší misku, do ní dáme připravené brambory a promícháme s 3 PL připravené marinády a uzenou mletou paprikou. Pokud chcete, aby se marináda dostala opravdu všude, pomozte si při míchání rukama. Pak si nachystáme plech, který vyložíme pečícím papírem, a brambory na něj rovnoměrně rozmístíme. Můžeme přidat i pár plátků citrónů. Vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme přibližně 40 minut. 

Mezitím si budeme chystat maso. Kuřecí prsa podélně rozkrojíme, vložíme do menší misky a zalijeme zbytkem marinády tak, aby se dostala všude. Misku přetáhneme potravinářskou fólií a maso necháme marinovat 15–30 minut v lednici.

Následně si nachystáme pánev, vystříkáme ji olejem ve spreji nebo jiným tukem a rozpálíme. Pak na ni postupně dáváme marinované plátky masa a pečeme z každé strany přibližně 4 minuty. Pokud si chcete přípravu masa ještě více zjednodušit, můžete ho místo restování dát na posledních cca 20 minut péct k bramborám do trouby. V obou případech vytvoříte lahodné jídlo plné chutí. 

Náš tip: Pokud se chcete při servírování předvést, dozdobte talíř plátky citrónu, které si orestujete na pánvi se zbytkem marinády nebo na ghí. Stejně tak nesmí na mase při podávání chybět ani petržel nebo jiné oblíbené bylinky.  

Pečené citrónovo-medové kuře s brambory
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 3 porce)
Energetická hodnota532 kcal
Bílkoviny44 g
Sacharidy60 g
Tuky12 g
Vláknina4 g

Pečené citrónovo-medové kuře je skvělý oběd plný bílkovin a dalších důležitých živin. Nejlépe chutná po poctivě odmakaném tréninku. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *