Fitness recept: Perníčkový proteinový dezert do skleničky

Fitness recept: Perníčkový proteinový dezert do skleničky

Snad žádná sladkost není pro Vánoce typičtější než perník. Jedná se ale o dobrotu, která je vhodná spíše jako dezert ke kávě. My se ale rozhodli tento pohled změnit. Vytvořili jsme proto lahodný pohár, který chutná po perníčcích, ale navíc obsahuje i nadýchaný tvarohový krém a šťavnatá jablíčka. Tato vánoční dobrota vás naladí na zimní počasí, a navíc 100% uspokojí i ty nejrozmlsanější jazýčky. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

Na jablečnou vrstvu budeme potřebovat:

  • 20 g xylitolu 
  • 2 středně velká jablka 
  • 2 PL vody 
  • 1 ČL skořice
  • šťávu z ½ citronu 
Perníčkový proteinový dezert do skleničky - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Ořechy si rozmixujeme najemno v mixéru nebo nameleme mlýnkem a smícháme s moukou, xylitolem, proteinem, sodou a perníkovým kořením. Pak přidáme i vejce s medem a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Pokud by se nám lepilo, přidáme ještě trošku mouky. Těsto necháme chvíli odležet v lednici a pak si ho rozválíme na pomoučené desce na přibližně 3mm tloušťku. Vykrojíme si pár perníčku na ozdobu (ideální je volit menší tvary) a zbytek těsta necháme rozválený bez vykrojení. Perníčky i zbytek rozváleného plátu přesuneme opatrně na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme na 170 °C asi 8–⁠10 minut. 

Mezitím si připravíme krém. V misce si vyšleháme tvaroh s medem a vanilkovým proteinem, dokud nebude mít jemnou konzistenci. Pak se pustíme do přípravy jablečné vrstvy. Jablka oloupeme, zbavíme je jádřinců a nakrájíme na malé kostky. V hrnci je na mírném stupni dusíme doměkka společně s xylitolem, vodou, citronovou šťávou a skořicí. Během toho mícháme, aby se nám jablíčka nepřichytila. A blížíme se do finále. Upečený a vychlazený perníkový plát si nalámeme na menší kousky, které budeme potřebovat pro přípravu 3 pohárů. Část z nich dáme na dno sklenic, na ně dále vrstvíme tvarohový krém a vychlazená jablíčka.

Perníčkový proteinový dezert do skleničky ingredience na vrstvy

Tento postup opakujeme, dokud nám nedojdou ingredience. Perníčkové pohárky necháme vychladit v lednici a pak můžeme podávat. Před servírováním je samozřejmě nezapomeneme ozdobit ani připravenými vykrojenými perníčky.

Perníčkový proteinový dezert do skleničky
Nutriční hodnoty
1 pohárek (celkem 3 pohárky)
Energetická hodnota519 kcal 
Bílkoviny30 g 
Sacharidy70 g
Tuky11 g
Vláknina10 g

Perníčky k Vánocům prostě neodmyslitelně patří. No a když se spojí se šťavnatými jablíčky a tvarohovým krémem, vznikne dokonalá dobrota, která vás spolehlivě naladí na vánoční notu. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *