Fitness recept: Proteinové těstoviny s houbovou omáčkou

Fitness recept: Proteinové těstoviny s houbovou omáčkou

Těstoviny, smetanová omáčka a houby. Už se vám sbíhají sliny? Tenhle jednoduchý recept je za chvíli hotový a ručíme za to, že spojení všech surovin si zamilujete. Při přípravě jsme nepoužili žádné maso, takže si na jídle mohou pochutnat i vegetariáni. A nemusíte mít strach, že vás nezasytí. Proteinové těstoviny se postarají o dostatečný obsah bílkovin. Jedná se tak o nutričně vyvážený oběd či večeři. 

Budeme potřebovat: 

Proteinové těstoviny s houbovou omáčkou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Proteinové těstoviny si uvaříme doměkka podle návodu na obalu. Během jejich vaření už se pustíme i do přípravy omáčky. Na olivovém oleji necháme rozvonět nadrobno nakrájený nebo prolisovaný česnek, přidáme žampiony nakrájené na plátky a restujeme, dokud nepustí vodu. Přilijeme k nim smetanu, dochutíme sójovou omáčkou, mletým pepřem a vše společně prohřejeme. Na závěr do ní vmícháme nadrobno nasekanou petrželovou nať, sůl podle chuti a uvařené těstoviny. Nakonec posypeme zbývající petrželovou natí, parmezánem a můžeme podávat.

Proteinové těstoviny s houbovou omáčkou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 2 porce)
Energetická hodnota646 kcal
Bílkoviny44 g
Sacharidy60 g
Tuky24 g
Vláknina7 g

Tato krémová omáčka s proteinovými těstovinami má vše, co od obědu či večeře chceme. Lahodnou chuť, podmanivou vůni a pořádnou nálož bílkovin.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *