Fitness recept: Snickers tyčinky bez přidaného cukru, ale plné chuti

Fitness recept: Snickers tyčinky bez přidaného cukru, ale plné chuti

Milujete tyčinku Snickers? Přinášíme vám recept na její fitness verzi, která je bez přidaného cukru, přesto plná chuti. Spojení jemného těsta, lahodného nugátu a křupavé čokolády navrchu si určitě zamilujete!

Na těsto potřebujeme:

Na nugát potřebujeme:

Na polevu potřebujeme:

  • 70 g hořké čokolády
  • 1 ČL kokosového oleje

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Ve větší misce si spolu smícháme ovesné vločky, vodu, protein, xylitol a mandlové máslo. Pokud je výsledné těsto příliš drobivé, přidáváme vodu v malém množství, dokud nám nevznikne husté těsto. Hotové těsto vložíme do formy na pečení (my jsme použili formu s rozměry 30×10 cm) vystlanou pečícím papírem. Plech vložíme do trouby a pečeme 15-20 minut při 175°C. Těsto po dopečení vytáhneme z trouby a necháme zcela vychladnout.

Datle si mezitím zalijeme vařící vodou a necháme odstát asi 15 minut. Potom je scedíme, a spolu s proteinem, arašídovým máslem a vodou mixujeme dohladka. Vzniklý hustý nugát navrstvíme na vychladlé těsto a posypeme ho nasekanými arašídy, které do nugátu zlehka zatlačíme.

Ve vodní lázni nebo v mikrovlnce si rozpustíme hořkou čokoládu spolu s kokosovým olejem, dobře je spolu promícháme, dokud nám nevznikne jednotná směs. Tu následně vylijeme navrch připraveného těsta s nugátem. Takto hotový dezert dáme do ledničky alespoň na 2 hodiny ztuhnout. Potom ho můžeme nakrájet na 12 stejných tyčinek, které skladujeme v ledničce. Užijte si tuto pochoutku!

Fitness recept: Snickers tyčinky bez přidaného cukru, ale plné chuti
Nutriční hodnotyna 1 kousek (celkově 12 kousků)
Kalorie183
Bílkoviny7 g
Sacharidy23 g
Tuky8.5 g

Nemůžete se už dočkat, kdy tento fitness recept na Snickers tyčinky vyzkoušíte? Pokud se vám recept líbí, podělte se o něj se svými přáteli a podpořte ho sdílením.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *