Pokud už máte dost klasiky v podobě těstovin s rajčatovou omáčkou, máme dnes něco přesně pro vás. Co takhle dát šanci omáčce z pečené řepy? A nemusíte mít strach ani o bílkoviny. Do receptu jsme propašovali i celé balení cottage sýru, takže i vaše svaly budou spokojené.
Budeme potřebovat:
- 350 g krátkých těstovin (fusilli, penne)
- 300 g červené řepy
- 200 g cottage sýru bez příchuti
- 1 červenou cibuli
- 1 PL olivového oleje
- citrónovou šťávu podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- sůl podle chuti
Na podávání budeme potřebovat:
- 20 g pistácií nasekaných nadrobno
- čerstvé bylinky podle chuti (např. pažitku nebo petrželovou nať)
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Oloupeme si červenou řepu i cibuli a rozkrájíme je na čtvrtiny.
Zeleninu osolíme a opepříme podle chuti, přelijeme 1 PL oleje a pečeme, dokud není řepa měkká. Při 190 °C to trvá cca 50 minut. Mezitím si v osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu al dente. Pak je scedíme (u toho si dáme bokem cca 4 naběračky vody z těstovin).
Upečenou zeleninu necháme trochu vychladit a dáme do mixéru. Přidáme cottage sýr, citrónovou šťávu a cca 2 naběračky vody z těstovin. Společně vše dohladka rozmixujeme. Takto připravenou omáčku si smícháme s uvařenými těstovinami. Pokud je potřeba, přidáme ještě vodu z těstovin. Když máme hotovo, můžeme servírovat. Na talíři těstoviny ještě dozdobíme nasekanými pistáciemi a bylinkami.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 462 kcal |
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 70 g |
Tuky | 10 g |
Vláknina | 8 g |
Tak co, kdo má chuť vyzkoušet tuhle lákavou omáčku, která na první pohled zaujme?
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář