Fitness recept: Tvarohové řezy s čokoládovou polevou

Fitness recept: Tvarohové řezy s čokoládovou polevou

Že už vás jedení samotného tvarohu po tréninku nudí? Tak si pojďte s námi připravit tyto jednoduché řezy. Snadno tak vykouzlíte osvěžující dezert, který chutná skvěle ke kávě i jako snack či snídaně. Nebo snad znáte někoho, kdo by dokázal odolat spojení sladkého tvarohu a čokolády?

Na těsto budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

  • 500 g jemného odtučněného tvarohu 
  • 50 g xylitolu 
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na polevu budeme potřebovat:

  • 100 g hořké čokolády 
  • 50 ml 10% smetany na vaření
Tvarohové řezy s čokoládovou polevou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Nejprve se pustíme do přípravy těsta. Vezmeme si vajíčka a oddělíme žloutky od bílků. Ke žloutkům přidáme xylitol, trošku vody (cca 3 PL) a vyšleháme je do husté pěny. V misce si bokem smícháme všechny suché ingredience, tedy prosátou mouku, kakao i kypřící prášek, a vmícháme je do žloutkové směsi. Pak si vezmeme misku s bílky (můžeme k nim přidat špetku soli) a vyšleháme tuhý sníh. Ten pak opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Dále si nachystáme menší plech (náš měl rozměry 20 x 20 cm), vyložíme ho pečícím papírem a vlijeme na něj těsto. Dáme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Že je těsto upečené, zjistíme tak, že do něj píchneme dřevěnou špejlí. Ta by měla vyjít z těsta suchá. 

Korpus necháme zchladnout a v mezičase se pustíme do přípravy krému. Do misky dáme jemný tvaroh, xylitol, vanilkový extrakt a rozmícháme dohladka. Jakmile je těsto vychladlé, můžeme ho krémem potřít. Takto připravený základ dáme do lednice, aby nám krém lehce ztuhnul, a pustíme se do přípravy polevy. Na tu stačí jen v mikrovlnce nebo vodní lázní rozpustit čokoládu se smetanou a důkladně rozmíchat. Polevu pak rovnoměrně rozetřeme na korpus s krémem a je to. Než budeme dezert krájet, je potřeba ho nechat alespoň pár hodin v lednici vychladit, aby poleva ztuhla. Zapojte proto veškerou svou vůli a zkuste to vydržet. Chce to hodně sebeovládání, ale výsledek za to stojí.

Náš tip: Pokud chcete mít dezert ještě barevnější, můžete do tvarohu přidat drcené lyofilizované ovoce. Skvěle bude chutnat s malinami, jahodami i banánem. A ti z vás, kteří touží po ještě vyšším obsahu bílkovin, mohou do tvarohu přimíchat i svůj oblíbený vanilkový protein.

Tvarohové řezy s čokoládovou polevou
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 9 kousků)
Energetická hodnota151 kcal
Bílkoviny10 g
Sacharidy11 g
Tuky7 g
Vláknina2 g

Čokoláda a tvaroh je nesmrtelná kombinace, která se nikdy neomrzí. Tahle dobrota bude skvělá jako snídaně, snack nebo dezert k odpolední kávě. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *