Fitness recept: Valentýnské cupcakes

Fitness recept: Valentýnské cupcakes

Valentýn je ideální příležitost k tomu, abychom udělali radost sobě nebo lidem, které máme rádi. A vzhledem k tomu, že láska prochází žaludkem, bude tato dobrota ideální volbou. Cupcakes mají krásně růžovou barvu. Kromě toho vynikají i skvělou chutí a perfektním složením. Díky tomu jistě potěší i všechny fitnessáky a příznivce zdravého životního stylu. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na ozdobení budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Dáme si předehřát troubu na 180 °C a připravíme si formu na muffiny, kterou si vyložíme silikonovými nebo papírovými košíčky. Pokud je nemáme, vystříkáme si formu alespoň olejem ve spreji. Pak se pustíme do přípravy těsta. V misce si smícháme obě mouky, prášek z červené řepy, protein, prášek do pečiva a špetku soli, vše důkladně promícháme. Následně přidáme vajíčka, mléko, olej, vanilkové flavor drops a mícháme, aby se nám vše spojilo a vzniklo hladké těsto. To si rozdělíme do připravených košíčků. Každý naplníme přibližně do ¾. Takto by nám mělo vzniknout 12 kusů

Valentýnské cupcakes - příprava

Připravenou formu s košíčky dáme do vyhřáté trouby a pečeme 20–30 minut. Jestli jsou upečené, zkusíme pomocí špejle. Když ji po zapíchnutí vytáhneme suchou, máme hotovo. Po upečení je vytáhneme a necháme vychladnout.

V mezičase, kdy nám upečené cupcakes chladnou, si připravíme zdobení. V mikrovlnce nebo vodní lázni si v silikonovém sáčku rozpustíme 35 g hořké čokolády. Pak ji necháme lehce vychladnout, aby zůstala tekutá. V další misce si smícháme tvaroh s vanilkovými flavor drops a řepovým práškem (5 g). Pak přimícháme i vychladlou čokoládu. Dále přidáme ztužovač šlehačky podle návodu, aby byl krém tužší a lépe se s ním pracovalo. Vše zamícháme, ochutnáme, a případně přidáme ještě flavor drops. Krém si dáme do cukrářského sáčku a všechny cupcakes ozdobíme. Na závěr je posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a máme hotovo. 

Valentýnské cupcakes

Objevte naše bestsellery:

Nutriční hodnoty
1 cupcake (celkem 12 kusů)
Energetická hodnota188 kcal
Bílkoviny11 g
Sacharidy19 g
Tuky7 g
Vláknina2,5 g

Pokud chcete potěšit sebe a své blízké na Valentýna, pak s touto dobrotou rozhodně nešlápnete vedle. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *