Fitness recept: Vánoční mandlové sušenky s čokoládou

Fitness recept: Vánoční mandlové sušenky s čokoládou

Když se řekne slovo Vánoce, všichni myslíme na to stejné, krásná světelná výzdoba, dárky, rodina pospolu, a především spousta skvělého jídla. Abychom úplně neshodili celoroční snahu za pár dní, chceme vám ukázat, že to jde i jinak. Pomocí kvalitních ingrediencí si můžete i vy vykouzlit neodolatelně chutné mandlové sušenky, které jsou ideálním vánočním cukrovím pro vaše nejbližší. Pojďte si je s námi připravit!

Na přípravu potřebujeme:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Nejdříve smícháme mouku s najemno nakrájenými mandlemi, kypřícím práškem a špetkou soli. Dále ke směsi přilejeme javorový sirup, mandlové máslo a vypracujeme pevné a mírně lepivé těsto. Pokud se nám zdá příliš lepivé, přidáme ještě trochu mouky, pokud je naopak příliš pevné, přidáme trošku vody.

Následně si navlhčíme ruce a můžeme začít tvarovat sušenky, které pak ukládáme na plech vystlaný pečícím papírem. Sušenky pečeme dozlatova při teplotě 170 °C asi 10 minut. Upečené sušenky namočíme v rozpuštěné čokoládě a posypeme plátky mandlí. Nakonec je necháme ztuhnout a můžeme se těšit na to, jak si je vychutnáme!

Fitness recept: Vánoční mandlové sušenky s čokoládou
Nutriční hodnotyna 1 sušenku (celkově 10 sušenek)
Kalorie138
Bílkoviny4 g
Sacharidy14 g
Tuky7 g

Věříme, že vám tyto mandlové sušenky zpříjemní svátky a vy si je vychutnáte v té nejlepší společnosti! Pokud se vám recept líbil, neváhejte a sdílejte ho se svým okolím.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *