Fitness recept: Vláčné matcha cupcakes s tvarohovým krémem

Fitness recept: Vláčné matcha cupcakes s tvarohovým krémem

Jak vypadají dokonalé cupcakes? Základ je nadýchané a vláčné těsto, které se doslova rozplývá na jazyku. Nesmí chybět ovšem ani sladký krém, který je ideálně plný bílkovin. No a pomyslným vrcholem je samozřejmě ovoce, které celou dobrotu dozdobí a dodá svěží nádech. Všechny tyto kritéria naše matcha cupcakes splňují. Navíc dokážou na první pohled zaujmout svou nazelenalou barvou. Jedná se zkrátka o skvělou dobrotu, kterou si můžete vychutnat jako dezert, snack či snídani. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na zdobení budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Ve větší misce si smícháme prosátou mouku s práškem do pečiva, vanilkovým proteinem a matcha práškem

Vláčné matcha cupcakes s tvarohovým krémem - suché ingredience

V druhé misce si smícháme mléko, vejce, rozpuštěný kokosový olej a všechno důkladně vyšleháme metličkou. Pak přidáme i tvaroh a opět vyšleháme. Do této směsi pak postupně přimícháváme suché ingredience, aby nám vzniklo hladké těsto. 

Vláčné matcha cupcakes s tvarohovým krémem - připravená směs

Pak si vezmeme formu na cupcakes, vystříkáme ji olejem ve spreji (můžeme vyložit i formičkami) a lžičkou do nich rozdělujeme rovnoměrně těsto. Z celého množství by nám mělo vzniknout cca 12 kusů. Formu s připraveným těstem dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme cca 20 minut. Upečené cupcakes necháme vychladnout a pak zdobíme. K tomu použijeme tvaroh ochucený podle potřeby flavor drops či jiným sladidlem. No a nesmí chybět zlatý hřeb v podobě jahody navrchu.

Vláčné matcha cupcakes s tvarohovým krémem
Nutriční hodnoty
1 cupcake (celkem 12 kusů)
Energetická hodnota139 kcal
Bílkoviny9 g
Sacharidy11 g
Tuky6 g
Vláknina2,5 g

Pokud máte rádi kombinaci nadýchaného těsta se sladkým krémem a ovocem navrchu, pak se vám těmito matcha cupcakes rozhodně trefíme do chuti. Jsou ideální jako snack, snídaně či dezert. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *