Máte rádi brownie i tiramisu? Pak pro vás máme super zprávu. Konečně nemusíte přemýšlet, který z těchto dvou dezertů si dáte. Spojili jsme je totiž do jednoho. Díky tomu nám vznikla chuťově vyladěná dobrota, která potěší každého mlsouna. A kombinace čokoládového korpusu s tvarohovým krémem a kávovými piškoty spolu skvěle hraje.
Na brownie část budeme potřebovat:
- 140 g špaldové mouky
- 100 g hořké čokolády
- 100 ml nízkotučného mléka
- 50 g xylitolu
- 30 g čokoládového proteinu
- 30 g kakaa
- 20 g kokosového oleje
- 1 vejce
- 1 ČL kypřícího prášku
Na piškotovou vrstvu budeme potřebovat:
- 60 ml kávy
- 12 ks dlouhých piškotů
Na krémovou vrstvu budeme potřebovat:
- 500 g jemného nízkotučného tvarohu
- 30 g vanilkového proteinu
- vanilkové flavor drops podle chuti
Na ozdobení budeme potřebovat:
- 5 g kakaa
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak se pustíme do přípravy brownie vrstvy. Ve velké misce si smícháme všechny ingredience, které na něj potřebujeme, konkrétně se jedná o špaldovou mouku, nízkotučné mléko, xylitol, čokoládový protein, kakao, vejce, kypřící prášek a rozpuštěnou hořkou čokoládu i kokosový olej. Vše společně důkladně vyšleháme, aby mělo těsto hladkou a krémovou konzistenci.
Vezmeme si hranatý pekáč, vyložíme ho pečícím papírem, rovnoměrně na něj rozprostřeme těsto a dáme péct na 180 °C asi na 25 minut. Jakmile je brownie část upečená, necháme ji úplně vychladit. Mezitím si připravíme krém smícháním tvarohu, proteinu a vanilkových flavor drops.
Připravenou kávu necháme vychladit. Když máme hotovo, můžeme se pustit do vrstvení.
Na vychlazenou brownie vrstvu namažeme polovinu tvarohového krému. Cukrářské piškoty namáčíme v kávě a pokládáme je na tvarohovou vrstvu. Na piškoty namažeme zbytek tvarohového krému.
Nakonec dezert posypeme kakaem a dáme do ledničky alespoň na dvě hodiny, ideálně ale přes noc.
Energetická hodnota | 234 kcal |
Bílkoviny | 15 g |
Sacharidy | 24 g |
Tuky | 8 g |
Vláknina | 3 g |
Toto lahodné spojení brownie s tiramisu si vychutná každý milovník sladkých dezertů. Ideální třeba k odpolední kávě.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář