Fitness recept: Vláčný pistáciový dort s jemným krémem

Fitness recept: Vláčný pistáciový dort s jemným krémem

Pokud máte rádi dorty, ve kterých se snoubí vláčný korpus, osvěžující krém a křupavé oříšky, pak si tuto dobrotu zamilujete. Nefalšovaná pistáciová chuť a vůně se prolíná každou vrstvou. Navíc je příprava opravdu jednoduchá a výsledek zaujme na první pohled. Potěší jak na narozeniny, tak i jako zpříjemnění dne, kdykoliv vás honí mlsná. 

Na těsto budeme potřebovat:

Na krém budeme potřebovat:

Na ozdobení budeme potřebovat:

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup: 

Vezmeme si vajíčka, dvě misky a oddělíme žloutky od bílků. Nejprve si vyšleháme bílky do pevného sněhu. Ke žloutkům přidáme xylitol, vodu a vyšleháme do světlé pěny. Bokem si smícháme prosátou mouku s rozmixovanými pistáciemi a kypřícím práškem, pak ji opatrně přimícháme do žloutkové části. Na závěr pomalu přimícháme vyšlehané bílky. Vezmeme si dortovou formu (naše měla průměr 20 cm) a vyložíme si ji pečícím papírem, na který rovnoměrně rozprostřeme připravené těsto. Dáme do trouby a pečeme na 180 °C asi 25 minut. Špejlí zkusíme, jestli je těsto hotové. Pak ho vytáhneme.

Připravený dortový korpus necháme vychladnout a pustíme se do chystání krému. Vyšleháme si krémový sýr, tvaroh, pistáciové máslo a flavor drops podle chuti. Krém necháme v lednici, dokud se nám nevychladí korpus.

A blížíme se do finále. Celý krém rovnoměrně natřeme na povrch vychlazeného korpusu a dáme ho přes noc do lednice. 

Vláčný pistáciový dort s jemným krémem - postup

Před podáváním ho rovnoměrně po obvodu posypeme nadrcenými pistáciemi.

Vláčný pistáciový dort s jemným krémem
Nutriční hodnoty
1 kousek (celkem 10 kusů)
Energetická hodnota180 kcal
Bílkoviny8 g
Sacharidy9 g
Tuky12 g
Vláknina2 g

Tento oříškový dort je prostě nebe v puse. A vzhledem k tomu, jak skvělé má nutriční hodnoty, si na něm můžete pochutnávat pravidelně. 

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *