Pokud máte rádi dorty, ve kterých se snoubí vláčný korpus, osvěžující krém a křupavé oříšky, pak si tuto dobrotu zamilujete. Nefalšovaná pistáciová chuť a vůně se prolíná každou vrstvou. Navíc je příprava opravdu jednoduchá a výsledek zaujme na první pohled. Potěší jak na narozeniny, tak i jako zpříjemnění dne, kdykoliv vás honí mlsná.
Na těsto budeme potřebovat:
- 50 g hladké špaldové mouky
- 50 g xylitolu
- 40 g loupaných pistácií
- 3 vajíčka
- 2 ČL kypřícího prášku
- 2 PL vody
Na krém budeme potřebovat:
- 200 g krémového sýru (např. Philadelphia)
- 100 g nízkotučného tvarohu
- 50 g pistáciového másla
- vanilkové flavor drops dle chuti
Na ozdobení budeme potřebovat:
- 40 g loupaných pistácií
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Vezmeme si vajíčka, dvě misky a oddělíme žloutky od bílků. Nejprve si vyšleháme bílky do pevného sněhu. Ke žloutkům přidáme xylitol, vodu a vyšleháme do světlé pěny. Bokem si smícháme prosátou mouku s rozmixovanými pistáciemi a kypřícím práškem, pak ji opatrně přimícháme do žloutkové části. Na závěr pomalu přimícháme vyšlehané bílky. Vezmeme si dortovou formu (naše měla průměr 20 cm) a vyložíme si ji pečícím papírem, na který rovnoměrně rozprostřeme připravené těsto. Dáme do trouby a pečeme na 180 °C asi 25 minut. Špejlí zkusíme, jestli je těsto hotové. Pak ho vytáhneme.
Připravený dortový korpus necháme vychladnout a pustíme se do chystání krému. Vyšleháme si krémový sýr, tvaroh, pistáciové máslo a flavor drops podle chuti. Krém necháme v lednici, dokud se nám nevychladí korpus.
A blížíme se do finále. Celý krém rovnoměrně natřeme na povrch vychlazeného korpusu a dáme ho přes noc do lednice.
Před podáváním ho rovnoměrně po obvodu posypeme nadrcenými pistáciemi.
Energetická hodnota | 180 kcal |
Bílkoviny | 8 g |
Sacharidy | 9 g |
Tuky | 12 g |
Vláknina | 2 g |
Tento oříškový dort je prostě nebe v puse. A vzhledem k tomu, jak skvělé má nutriční hodnoty, si na něm můžete pochutnávat pravidelně.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář