Fitness recept: Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou

Fitness recept: Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou

Dnešní recept plný bílkovin potěší všechny milovníky masa a luštěnin. Okořeněné kuřecí kousky jsme totiž doplnili těstovinami z čočky a hrachu, které jídlu dodají další chuťový rozměr. A samozřejmě nesmí chybět ani naše oblíbená cuketa. Vše se skvěle propojí díky vaječným bílkům, které zapečeným těstovinám dodají tu správnou konzistenci. Třešničkou je pak mozzarella s bylinkami, které jídlo ještě vyšperkují.

Budeme potřebovat:

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou - ingredience

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

Postup:

Kuřecí maso si nakrájíme na proužky a podle chuti okořeníme paprikou, pepřem i solí. Pánev si vystříkáme olejem ve spreji, rozpálíme a orestujeme na ní maso. Pak přidáme i nadrobno nasekaný česnek a necháme ho rozvonět. Cuketu si nakrájíme na menší proužky a přidáme k masu (přibližně ¼ si dáme bokem).

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou - masová směs

Proteinové těstoviny si dáme vařit v osolené vodě a uděláme je „al dente“. Jakmile máme připravené všechny ingredience, můžeme se pustit do vrstvení. Zapékací mísu si vystříkáme olejem ve spreji nebo vyložíme pečícím papírem a postupně do ní vrstvíme těstoviny a směs masa s cuketou.

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou - směs před pečením

V misce si nastrouháme mozzarellu a přimícháme do ní tekuté bílky se solí a pepřem. Navrstvené suroviny v zapékací míse zalijeme mozzarellou s bílky a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 20 minut. Mezitím si orestujeme na pánvi zbytek cukety, který osolíme a opepříme podle chuti. Jakmile máme upečené těstoviny, můžeme servírovat 2 porce. Na talíři pak každou z nich ozdobíme orestovanou cuketou, případně i nasekanými bylinkami.

Zapečené těstoviny s kuřecím masem a cuketou
Nutriční hodnoty
1 porce (celkem 2 porce)
Energetická hodnota553 kcal
Bílkoviny75 g
Sacharidy39 g
Tuky10 g
Vláknina3,5 g

Pokud hledáte jídlo, které je doslova nabité bílkovinami, pak pro vás budou tyto zapečené těstoviny skvělou volbou. Nejlépe chutnají po pořádném tréninku.

Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *