Tak tenhle dezert se hodně rychle zařadil mezi naše oblíbence. Milujeme jeho snadnou přípravu, bílkovinami nabité složení i skvělou chuť. A to, jak dokonale vypadá, už je jen příjemná třešnička. Vykouzlit tuhle pruhovanou strukturu není nic těžkého, s naším návodem to zvládne každý. Uvidíte, že touto dobrotou okouzlíte své chuťové pohárky, ale i mlsné jazýčky vašich přátel.
Budeme potřebovat:
- 500 g jemného odtučněného tvarohu
- 250 g hrudkovitého odtučněného tvarohu
- 70 ml polotučného mléka
- 50 ml javorového sirupu
- 20 g kakaa
- 2 vejce
- 1 banán
- 1 balení práškového vanilkového pudinku
- vanilkové flavor drops podle chuti
Mohly by vás zajímat tyto produkty:
Postup:
Banán, vejce, javorový sirup a hrudkovitý tvaroh rozmixujeme tyčovým mixérem. Pak přidáme jemný tvaroh, pudinkový prášek, mléko (50 ml) a vanilkové flavor drops podle chuti. Opět důkladně promixujeme. Tuto tvarohovou směs rozdělíme na dvě půlky, do jedné přimícháme kakao a přidáme zbývajících 20 ml mléka, obě části by pak měly mít přibližně stejnou konzistenci.
Pak si vezmeme dortovou formu (naše měla průměr 20 cm), kterou si vyložíme pečícím papírem. Střídavě do ní naléváme bílou i hnědou tvarohovou směs. Vždy ji lijeme doprostřed, abychom vytvořili pruhovaný efekt. Takto postupujeme, dokud nespotřebujeme obě tvarohové směsi.
Troubu si vyhřejeme na 170 °C a dáme péct na 45 minut. Pak dezert necháme vychladnout, ukrojíme pořádný kousek a vychutnáme si ho.
Objevte naše bestsellery:
Energetická hodnota | 114 kcal |
Bílkoviny | 12 g |
Sacharidy | 12 g |
Tuky | 2 g |
Pokud máte rádi bílkovinami nabité dezerty, které se skvěle hodí i při hubnutí, bude tento cheesecake super volbou.
Neváhejte a sdílejte s námi vaše výtvory na sociálních sítích označením #gymbeamcz.
Přidat komentář