12 věcí, které musíte vědět předtím, než začnete randit s fitnesskou 

12 věcí, které musíte vědět předtím, než začnete randit s fitnesskou 

Ve dvojici se to táhne lépe! Znáte toto přísloví? Každá žena si vedle sebe představuje svého prince a každý muž zase vysněnou ženu vhodnou do kočáru i do vozu. Obzvláště ženu s perfektní fitness postavou, kterou by mu nejeden kamarád záviděl. Pánové, víte však, jaké je to randit s fitnesskou? Za jejími úspěchy se skrývá mnoho dřiny a pravidel, se kterými se jednoduše budete muset smířit. Podívejte se spolu s námi na 12 věcí, které byste měli vědět předtím, než začnete na fitnessku vůbec myslet.

1. Pokud nemáte zálibu v posilování, asi si nebudete rozumět

V první řadě byste si měli uvědomit, žae pro fitnessku a zarytou sportovkyni jsou sport a pohyb prioritou. Pokud nemáte zálibu ve cvičení nebo nechodíte do posilovny, může se stát, že nenajdete společnou řeč a budete se cítit mimo její svět.

2. Nikdy jí neříkejte, že je příliš svalnatá

Nikdy jí nekecejte do toho jak vypadá. Pokud je profesionální fitnesskou a připravuje se na soutěže, bude dodržovat přísný jídelníček a tvrdě trénovat. Na jejím břiše budou viditelné cihličky a na těle nenajdete ani gram tuku. Je to prostě její vášeň a pokud jí do toho budete hodně mluvit, může se snadno stát, že vás pošle k vodě. Tato rada nad zlato však platí nejen na fitnessku, ale na každou ženu. Vybrali jste si ji takovou jaká je, proč by tedy měla na sobě cokoliv měnit?

12 věcí, které musíte vědět předtím, než začnete randit s fitnesskou

3. Má ráda i jídlo, a to hodně

To, že je stále fit a její jídelníček tvoří zdravá strava, ještě neznamená, že si jednou za čas nedopřeje nějaké kalorické jídlo nebo cheat meal. Nepohrdne burgrem, hranolky ani pizzou. Navíc, pokud má za sebou namáhavý trénink, pravděpodobně bude její apetit ještě vyšší. Zkuste ji v tom podpořit a za žádných okolností jí nedávejte najevo, že ráda jí. Raději si nastudujte, co obnáší podvádění ve stravě fitnessky v našem článku Cheat meal – co je to a jak funguje ,,podvádění“ ve stravování sportovců.

Fitnesska se o jídlo nikdy nedělí

4. O jídlo se nikdy nedělí

Děsí vás, kolik si toho vaše přítelkyně nandá na talíř a sní? Pamatujte však, že i když má na talíři obrovský steak a kopec zeleniny, nemůžete z její porce ochutnávat.

Ve většině případů totiž fitnesska na svém talíři nevidí pouze jídlo, ale přesný počet kalorií. Má detailně vypočítáno, kolik čeho musí sníst, proto byste jí nikdy neměli krást z talíře.

5. Nežádejte od ní, aby se vzdala posilování

Vadí vám, že tráví hodně času v posilovně? Nikdy od ní nežádejte, aby se vzdala toho, co ji naplňuje. Pokud to s cvičením myslí vážně a bude si muset vybrat mezi vámi a tréninkem, zkuste hádat, co si vybere? 

Trénink je její život a věnuje mu veškerý svůj volný čas. Pokud má nastavený přesný tréninkový plán, raději jí do něj nezasahujte. Bude to však znamenat, že s ní možná strávíte méně času, než byste chtěli.

6. Nebudete mít problém koupit jí dárek

Najít ten správný dárek pro přítelkyni může být někdy velmi obtížné a stojí to hodiny přemýšlení. U fitnessky však tento problém mít nebudete. Existuje totiž široká škála fitness příslušenstvíkterým jí zaručeně vykouzlíte úsměv na rtech. Navíc kvalitním příslušenstvím lze vyřešit i výše zmiňovaný problém. Pokud jí darujete pomůcky na domácí trénink, nebude muset trávit tolik času ve fitku.

Zároveň platí, že pokud máte doma běžkyni, sportovkyni nebo zanícenou fitnessku, nic jí neudělá větší radost než sportovní oblečení. Pro fitnessky jsou legíny, sportovní podprsenky a trendy trička na cvičení ,,must have“ kousky, kterých nemá nikdy dost! Nevyčítejte jí to, raději přispějte novým kouskem do jejího šatníku a ona si vás určitě zamiluje.

Mohly by vás zajímat tyto produkty:

7. Ráda se fotí a je aktivní na sociálních sítích

Její život je o pokroku, chce být stále lepší, silnější, sebevědomější. Velmi ráda si každý svůj úspěch zaznamená fotkou. Proto se připravte na to, že po návštěvě fitka ji budete muset fotit, a to nejen z jednoho úhlu. Fotky zepředu, zezadu, zboku a selfíčka budou pravděpodobně na denním pořádku a vy se s tím musíte smířit. Stejně jako s faktem, že každá milovnice fitness bude své top fotky sdílet na sociálních sítích. 

Zatněte zuby a překousněte svou žárlivost. Je totiž velmi pravděpodobné, že pokud se vám její aktivity na sociálních sítích nebudou líbit, dlouho vaše nebude. Její fotky pro ni nejsou pouze sebeprezentací, ale také způsobem jak motivuje sebe a své sledovatele. 

Fitnessky na sociálních sítích

8. Věčně má v ruce šejkr

I vaše láska vždy něco mixuje? Proteiny, aminokyseliny, sacharidy, předpokládáme, že v tom ztrácíte přehled. Nebojte se, ona všechny ty doplňky výživy opravdu potřebuje. Například takový protein je zodpovědný za to, že po cvičení rychleji regeneruje namáhané tělo a rýsuje postavu. Pokud si navíc dá také aminokyseliny a vitamíny, je dost pravděpodobné, že bude plná energie a bude vás tlačit do nějaké aktivity. Pokud se chcete dozvědět více o suplementech pro ženy, přečtěte si náš článek Jaké doplňky výživy jsou vhodné pro ženy? a překvapte svou polovičku novými vědomostmi.

Doplňky stravy pro fitness ženy

9. Není pouze sportovní typ

Ano, sport je její život, miluje ho, to ale neznamená, že není také pravá dáma. Legíny a pohodlné tenisky tvoří základ jejího šatníku, ale můžete v něm najít i vysoké lodičky krátké minišaty. Svou fit postavičku přece nebude skrývat pouze za dveřmi fitka. Proto ji jistě potěší, pokud jí přinesete květiny, pozvete ji na večeři nebo do divadla a necháte ji projevit svou ženskost.

Oblečení pro fitness

10. Její lednička bude plná jídla v krabičkách

Už jsme zmínili, že pravá fitnesska ráda a hodně jí. Denně dokáže zkonzumovat i 5 – 6 chodů, jejichž příprava není vždy jednoduchá. Na to, aby celý den nestrávila pouze u hrnců, má však řešení. Připravte se na to, že vaše drahá polovička si bude připravovat krabičky s jídlem i na několik dní dopředu. Při otevření chladničky tak pravděpodobně natrefíte na hromadu boxů. Každá fitnesska má totiž předem vypočítaný svůj denní výdej, ale i příjem, takže krabičky s jídlem jsou cestou k jejímu úspěchu. Pokud však budete mít štěstí, možná zdravé boxy plné jídla připraví i vám. 

Fitness strava

11. Je pro každé dobrodružství

Díky výborné kondici a odhodlání ji pravděpodobně nebudete mít problém přesvědčit na jakékoliv adrenalinové dobrodružství. Samozřejmě, pokud vysloveně netrpí mořskou nemocí nebo strachem z výšek. Užít si tak s ní můžete například horolezectví, splav řeky, náročnou túru nebo dokonce bungee jumping. Při cvičení se z těla totiž vyplavují euforizující endorfiny, a tak bude její touha po dalších zážitcích o to větší.

12. Bonus: Může na zdravý způsob života přesvědčit i vás

Závěrečný bod není ani tak varováním, jako malým bonusem pro vás. Pokud máte po svém boku zanícenou fitnessku, může se stát, že na zdravý životní styl přesvědčí i vás. Samozřejmě to platí pouze v případě, že jste cvičení neholdovali už předtím. Díky ní tak můžete shodit nějaké to kilo navíc, zapracovat na svalové hmotě a hlavně se odhodlat žít zdravě.

Zdravý životní styl a fitness

Tak jak pánové, zvážíte naše rady předtím, než začnete chodit s fitnesskou? Neberte však tyto body jako striktní normu. Klidně se může stát, že natrefíte na fitnessku, která se jim zcela vymyká. Každá žena je přece jedinečná. Milé fitnessky, věříme, že jsme vás tímto článkem pobavili a určitě jste se v některém z uvedených bodů našly. Pokud se vám náš článek líbil, neváhejte a podpořte ho lajkem a sdílením.

Zdroje:

[1] Cosette Jarrett – 10 Things You Should Know Before Dating a Female Fitness Competitor.

[2]https://www.lifehack.org/articles/communication/10-things-you-should-know-before-dating-female-fitness-competitor.html

[3] Lauren Smith – 15 things you need to know before dating a girl who loves the gym.

[4]https://www.cosmopolitan.com/uk/body/a44783/things-you-need-to-know-before-dating-a-girl-who-works-out/

[5] Bodyrock store blog – 17 things you need to know before dating a fit chick!

[6]https://www.bodyrock.tv/blogs/bodyrock-store-blog/17-things-need-know-dating-fit-chick

[7] Christine Schoenwald – 11 Things You Need To Know Before Loving A Woman Who LOVES Fitness.

[8]https://www.yourtango.com/2016284856/11-things-know-before-dating-woman-who-loves-fitness

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *